La Diputació de Castelló consciencia als ciutadans de la província sobre la importància de la Unió Europea

La institució provincial, a través del seu Centre Europe Direct Castelló organitza l’última parada del ‘Tour Europa’ a Vall d’Alba, un esdeveniment comunicatiu que “perseguix l’objectiu de conscienciar als castellonencs de com influïxen les decisions del Parlament a la nostra província”, comenta la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina

“Esta acció forma part de la campanya impulsada pel Centre Europe Direct Castelló amb l’objectiu d’enfortir la democràcia i fer escoltar la veu de la ciutadania”, ha destacat la presidenta del Govern Provincial

La Diputació Provincial de Castelló impulsa la conscienciació als ciutadans de la província de Castelló sobre la importància de la Unió Europea.

La institució provincial, a través del seu Centre Europe Direct Castelló, Centre Oficial d’Informació de la Comissió Europea a la província, ha organitzat quatre jornades al llarg de la província, emmarcades en el ‘Tour Europa’ i que este dijous ha tingut la seua última parada a Vall d’Alba. Este esdeveniment comunicatiu “ha perseguit l’objectiu de conscienciar als castellonencs de com influïxen les decisions que es prenen en el Parlament Europeu a la nostra província”, ha destacat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, que ha participat al costat de la vicepresidenta i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés.

“Esta acció forma part de la campanya impulsada amb l’objectiu d’enfortir la democràcia i fer escoltar la veu de la ciutadania”, ha destacat la presidenta. En este sentit, la màxima representant de la institució provincial ha explicat que “tots els castellonencs que s’han acostat hui a Vall d’Alba, així com a les altres localitats, han pogut conéixer la importància que té la Unió Europea i han pogut expressar la seua veu i opinió”.

I és que, tal com ha comentat Marta Barrachina, “s’ha creat un espai en el qual totes les persones assistents han tingut l’oportunitat de compartir la seua opinió sobre el futur de la Unió Europea en el Plató Europa, un espai en el qual han expressat i compartit els seus interessos i prioritats per al futur d’Europa”.

Durant l’esdeveniment, hi ha hagut una sèrie de tallers i activitats destinades a acostar la Unió Europea a la ciutadania en general, així com als agents i empreses de la província. A més, en cadascuna de les jornades, el ‘Tour Europa’ ha comptat amb la participació de centres educatius de Batxillerat, Formació Professional i universitaris. “És molt important acostar la Unió Europea als joves, per a conscienciar-los i sensibilitzar-los sobre els aspectes generals de la UE per i per a la seua ciutadania”, ha comentat la vicepresidenta i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés.

Les activitats que s’han desenvolupat han inclòs dinàmiques i jocs sobre la institució, la història i la cultura de la Unió Europea, així com les seues prioritats i línies d’actuació, per a “educar a la comunitat sobre l’impacte directe en les seues vides i en la presa de decisions a nivell continental”, ha ressaltat la vicepresidenta.

En este sentit, María Ángeles Pallarés ha destacat que, al llarg d’estes quatre jornades que s’han celebrat a Castelló, Segorbe, Benicarló i Vall d’Alba, s’ha buscat “generar un sentiment de pertinença a la Comunitat Europea, reforçant la identitat europea i el sentit de pertinença entre els ciutadans, destacant la importància de la seua participació i opinió”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar