L’Ajuntament de Vinaròs engega una campanya per a promoure el consum responsable de l’aigua

Es tracta de recomanacions senzilles que els veïns i veïnes poden realitzar a casa per aconseguir un important estalvi d’aquest recurs

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’empresa FACSA, ha posat en marxa la campanya “Resta segons, suma litres” per a conscienciar a la ciutadania sobre el consum responsable de l’aigua. Cal destacar que en els últims mesos s’ha produït una important escassetat de pluges a la comarca i des del Govern Municipal s’ha decidit iniciar aquesta iniciativa com a mesura preventiva.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha destacat que “tot i que no hi ha cap mena de restriccions en el consum de l’aigua, és important posar en marxa aquest tipus de campanyes preventives per a promoure un consum responsable”. Segons afegia “la nostra comarca pateix una greu falta de precipitacions i cal que tots col·laborem per aprofitar el màxim possible aquest recurs tant important.

La campanya consta de recomanacions senzilles que es poden fer a casa, que són fonamentals per a estalviar molts litres d’aigua. La primera d’elles es tancar l’aixeta a l’hora de raspallar-se les dents, una mesura que ens pot ajudar a estalviar fins a 3.000 litres en un mes, l’equivalent a 30 rentadores. La segona recomanació és no utilitzar el vàter com una paperera, en aquest cas, a banda d’evitar possibles embussos, aconseguirem estalviar fins a 300 litres d’aigua en un mes, aproximadament uns 1.200 gots. La tercera de les recomanacions és dutxar-se en comptes de banyar-se, una mesura que ajudarà a estalviar 4.500 litres, l’equivalent a regar el jardí durant dues setmanes.

D’altra banda, la campanya també inclou altres consells com aprofitar el màxim possible la càrrega de la rentadora o rentavaixelles, instal·lar sistemes de reg eficients en els jardins, omplir la piscina una sola vegada i fer-la durar uns quants anys o reparar les fuites d’aigua de les aixetes i cisternes de casa.

Molinero insistia en què “es tracta de mesures senzilles que es poden realitzar a casa i que ens poden ajudar a estalviar molts litres d’aigua en el dia a dia”. Per acabar, el regidor comentava que la campanya també inclou un enllaç per a poder consultar la situació de sequera que pateix Vinaròs https://www.facsa.com/municipios/vinaros/.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar