La Conselleria de Transició Ecològica destina més de dos milions en el segellament de l’antic abocador de Vinaròs

En total suposarà una inversió de 2,5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic per a recuperar més de 58.000 metres quadrats

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat pel regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero i de la corporació municipal, ha rebut a la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà i al director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, per a visitar les obres de segellament de l’abocador. Aquest projecte està emmarcat dins del Pla Autonòmic de Segellament d’Abocadors i aquest mateix any comptarà amb una inversió de 1,5 milions, finançada al 100% per la Generalitat.

La consellera Mollà, durant una visita a les obres, ha explicat que l’estudi de segellament de l’abocador de Vinaròs que es va realitzar per part de la Generalitat en 2010 no complia amb els requisits mediambientals i es va pressupostar per un import menor del necessari. “Ara, amb una inversió de dos milions d’euros es compliran totes les garanties mediambientals d’un segellament que serà un exemple a imitar, no sols en altres abocadors de la Comunitat Valenciana, sinó també en altres autonomies”.

Per part seua, l’alcalde de Vinaròs ha mostrat la seva satisfacció per les obres de segellament i regeneració de l’abocador. “L’any passat es va realitzar la licitació de les obres i aquest mateix han començat els treballs, una molt bona notícia per a Vinaròs”. En aquest sentit, Alsina insistia que “gràcies al treball iniciat durant la passada legislatura i a la implicació de la Generalitat, per fi es podrà segellar de manera definitiva l’abocador amb totes les garanties de seguretat”.

Projecte de segellament

Es tracta d’uns treballs complexos que requereixen aplicar diferents de capes terra, làmines geotèxtils, malles, sortides de gas i una xarxa canonades per a evacuar les aigües pluvials al riu Cervol. Cal destacar que s’estan seguint totes les directrius marcades per la Unió Europea i també per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a garantir el segellament correcte de l’abocador. El projecte també preveu instal·lar 34 pous de desgasificació i canonades per a recollir el caldo que puga sortir de l’abocador per a conduir-lo fins a la depuradora. Així mateix, una vegada finalitzada s’envoltarà tot el perímetre amb xiprers per a integrar-lo amb la resta del paisatge.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar