El director general d’Administració Local visita la capella de Santa Victòria

La restauració de l’espai es va executar a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per a la rehabilitació del patrimoni cultural

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, amb representants de la corporació municipal va rebre ahir dimecres al director general de l’Administració Local, Antonio Such i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, per veure les obres de restauració executades a la capella de Santa Victòria. Recordem que aquest projecte es va incloure dintre del fons FEDER de la Generalitat Valenciana amb la finalitat d’ajudar als ajuntaments a conservar el patrimoni històric i cultural del municipi.

Les feines de restauració han consistit en el sanejament de l’interior de la capella, la preservació de les pintures datades del segle XIX, a més de tasques de manteniment de l’edifici per eliminar les filtracions d’aigua i les humitats. D’altra banda, també s’han retirat els elements que no eren propis de l’edifici com el paviment de fusta o el cablejat obsolet. 

Cal destacar que les obres han tret a la llum pintures d’arquitectura fingida a la façana de l’edifici, datades del segle XVIII, que s’han restaurat seguint les indicacions dels arqueòlegs, a més de la descoberta d’un petit mural a les parets de l’interior que es feia servir per donar classes, quan la capella es va utilitzar com a escola al segle XIX.

L’alcalde Alsina ha destacat que “la preservació i la posada en valor del patrimoni és una de les principals prioritats del Govern Municipal”. En aquest sentit, explicava que gràcies a la feina feta des de l’Ajuntament les obres han comptat amb un pressupost de 208.696€ cofinançat per la Generalitat Valenciana, a través del fons FEDER amb la quantitat de 86.000€, la Diputació de Castelló amb 4.311€ i el mateix Consistori amb una inversió feta amb recursos propis de 118.146€.

Per la seua banda, Such assenyalava que la inversió d’aquests fons europeus té un vessant turística i d’aprofitament i ús dels recursos patrimonials per part de la ciutadania i ha recordat que “s’ha invertit més de 40 milions d’euros que hem posat en mans dels ajuntaments per a la rehabilitació i posada en valor d’aquests béns historicoartístics en 102 municipis de la Comunitat Valenciana”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar