L’Ajuntament de Peníscola acorda amb els agricultors millorar la seguretat en el camp i estudiar possibles bonificacions fiscals per a finques cultivades

Durant la trobada mantinguda ahir, en la qual el consistori constituïa el nou Consell Sectorial on participen els agricultors locals, es van tractar temes d’interés per al sector, com per exemple la millora de la seguretat en el camp.

La inquietud traslladada per part dels agricultors als representants municipals i que ja recollia l’ordre del dia, va cristal·litzar en la proposta de creació de patrulles rurals.
A més, es va posar sobre la taula la possibilitat d’impulsar bonificacions fiscals per a finques cultivades, per a promoure així l’activitat i frenar l’abandó d’aquesta mena de finques rústiques.

Fira de productors locals

El consistori ha presentat al sector també en aquesta primera trobada del mandat, la possibilitat de crear una Fira de productors locals “El Mercat de Santa Maria” que podria tindre periodicitat setmanal i se situaria en la plaça que li donaria el seu nom, Santa Maria, en el nucli històric.

L’amenaça de la fauna cinegètica

Durant la reunió i davant el greu perjudici que ocasiona en els cultius, el regidor de l’àrea de Medi Ambient, Miguel Castell, ha donat compte també del resultat de la posada en marxa de les gàbies de captura del senglar, amb un balanç de més de 60 exemplars capturats enguany.

“Una xifra importantíssima però que entenem insuficient; els nostres llauradors estan havent de posar tanques a les seues finques per a protegir els seus cultius i hem de continuar treballant en aquesta línia per millorar la seua seguretat i la de les seues collites” ha valorat.

Millora de camins rurals

Una altra de les qüestions que concerneixen al sector és l’accessibilitat a les seues finques, és per això que l’àrea de Serveis s’ha compromés a la millora immediata del camí rural Vila-rojos, a petició del sector.

El consell ha acordat, a més, posar en marxa la formació de personal per a l’assessoria d’agricultors en la sol·licitud de subvencions i altres tràmits, especialment útil per a aquells que no estiguen associats a cap cooperativa.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar