Benicarló posa en marxa una campanya de conscienciació sobre consum responsable

L’objectiu és promoure una major implicació de la població i apostar pel consum de productes locals i de temporada

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarló ha posat en marxa la campanya de conscienciació ‘Busquem Persones Responsables’, amb la qual es busca incidir en les múltiples connexions que existeixen entre les conseqüències del consum responsable i els beneficis en l’entorn més pròxim.

L’objectiu principal és relacionar el consum de productes locals i de temporada amb aspectes rellevants com els beneficis sobre la salut, l’entorn local i l’estalvi que suposa per a la pròpia ciutadania. També es pretén conscienciar sobre l’aspecte ambiental i social com a criteris per a realitzar la compra.

Mitjançant una sèrie d’accions informatives, la campanya busca arribar al total de la població de Benicarló per a conscienciar-la de la importància que adquireix la planificació tant en la compra com en la preparació del menú setmanal en cada casa.

Cobrir tot el procés de consum: des de la compra fins al reciclatge

En aquest sentit, es realitzaran una sèrie d’accions com un vídeo-taller gastronòmic ambiental de cuina d’aprofitament (que serà gravat i penjat a Youtube) en el qual es donaran una sèrie de receptes i consells que posaran de relleu la importància de consumir productes locals i de temporada enfront dels productes processats. En aquest vídeo-taller, també es parlarà de la importància de planificar la compra per tal de combatre el desaprofitament alimentari.

Amb la idea de cobrir totes les línies de consum, també es realitzarà una ruta en els principals comerços d’alimentació de Benicarló instal·lant un punt informatiu en el qual es donarà a la població tota la informació sobre què és el consum responsable i les mesures que es poden prendre per a assolir-lo.

Per tal de completar aquests missatges, l’Ajuntament produirà un vídeo de sensibilització per conscienciar sobre el consum excessiu i les maneres de poder contribuir a fer de Benicarló una població més sostenible i amb major qualitat de vida per als seus habitants.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar