Xert estudia declarar zona catastròfica després de registrar quasi 400 litres en menys de 48 hores

  • L’alcaldessa de la localitat del Baix Maestrat, Susana Sanz, treballa des del cap de setmana “a recuperar la normalitat”. “Mai havíem viscut un episodi com el esdevingut i desitgem tornar a la normalitat com més prompte millor”

 

  • Els treballs se centren ara a “valorar els danys ocasionats” i “reparar les infraestructures”. “Estem amb els veïns, al carrer, en el camp i en les granges, tractant de superar el viscut”. “Hem sol·licitat ajuda al Consorci de Bombers perquè ens donen suport amb retroexcavadores”. “Tota ajuda és benvinguda”, afirma Sanz

 

 L’alcaldessa de Xert, Susana Sanz, estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica per al xicotet municipi del Baix Maestrat després que divendres passat i dissabte s’acumularen prop de 400 litres/m² en menys de 48 hores.

Així ho ha manifestat la primera edil del municipi que hui continua treballant braç a braç amb els seus veïns amb l’objectiu de “que el nostre poble recupere la normalitat el més ràpid possible”. “Xert mai ha viscut un temporal com el registrat i desitgem que la normalitat torne a les nostres vides”.

Per a això, explica l’alcaldessa de Xert, “s’està realitzant una valoració del conjunt de danys ocasionats per la DANA i estem en contacte amb tots els veïns per a avaluar els efectes d’aquest temporal tant a nivell privat com públic”.

Fruit d’aquesta valoració “ens plantegem sol·licitar aquesta declaració amb l’objectiu de rebre ajudes supramunicipals que permeten a nivell particular i públic accedir a una línia d’ajudes específica que compense totes les pèrdues que estem comptabilitzant”.

Sanz, com la resta dels seus veïns, està a peu de carrer, en el camp i en les granges, des que van cessar les pluges amb l’objectiu de resoldre la quantitat de problemes i danys que s’han ocasionat al pas d’aquestes pluges. “D’antuvi, ja hem sol·licitat ajuda al Consorci de Bombers de Castelló perquè ens donen suport en les labors de neteja amb retroexcavadores mixtes i així poder tornar a la normalitat el més ràpid possible”.

Tal com confessa l’alcaldessa de Xert, “cap veí havia viscut una cosa similar a l’ocorregut”. “Sobretot en la zona del Pla de la Font i en el Camí Les Roques, on el fort cabal registrat va provocar danys en vehicles que van ser arrossegats literalment per la força de l’aigua”. “També hem registrat greus inundacions en les plantes baixes de les cases i desperfectes en habitatges, així com greus despreniments i danys en el paviment dels camins rurals”.

Ara, explica Sanz, “necessitem l’ajuda de tots per a poder retornar una certa normalitat al nostre poble. És el que més desitgem i confiem que els qui tenen més capacitat econòmica i recursos que nosaltres escolten la nostra crida d’auxili. El seu suport serà sempre benvingut”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar