L’alcaldessa de Canet lo Roig demana a Diputació que pose en marxa ja els nous pous localitzats en el municipi

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, assegura que les múltiples deficiències en el subministrament d’aigua potable que ha patit la localitat en els dies passats a causa dels danys que les copioses pluges van provocar en les infraestructures hídriques “torna a deixar al descobert les greus mancances que pateix el nostre poble per a proveir-se d’aigua potable”.

Pallarés assegura que aquesta situació es deu “a l’absoluta i incompressible deixadesa de la Diputació, que en l’últim any no ha mogut ni un dit perquè es puguen activar els pous localitzats en el municipi i que posarien el definitiu punt final als molts i greus problemes que té la localitat per a garantir que l’aigua arribe amb normalitat a totes les cases”, explica María Ángeles Pallarés, qui recorda que l’Ajuntament “no té capacitat econòmica per a atendre aqueixes reparacions”.

Les reserves d’aigua subterrànies van ser localitzades en 2017, en el terme municipal de Canet lo Roig; i el passat 2021 es va comprovar que existia l’aforament suficient per a justificar la construcció i explotació dels pous, que no sols han de subministrar aigua a Canet lo Roig, sinó també a La Jana i Traiguera. Per tal motiu, les tres poblacions van sol·licitar a la Diputació, a l’agost de 2021, la seua incorporació al Consorci d’Aigües de Pla de l’*Arc i que la corporació provincial assumira la gestió de les citades infraestructures hidràuliques i els expedients d’expropiació que foren necessaris. “Una petició de la qual ni tan sols hem rebut resposta. Des de llavors no hi ha hagut cap novetat”, assenyala la primera edila.

“El projecte està paralitzat davant la inactivitat de la Diputació, que impedeix que es puga desenvolupar normalment, i ara, després de les pluges, ens tornem a trobar que els veïns de Canet lo Roig han tornat a patir els problemes d’un subministrament d’aigua potable deficient”, afirma María Ángeles Pallarés.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar