La Diputació de Castelló realitza el sorteig de les societats musicals que participaran en el XLV Certamen Provincial de Bandes de Música

L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló acollirà els dies 11 i 12 de maig una nova edició del Certamen Provincial en el qual participaran sis bandes de música en la suma de les tres seccions

El diputat de Cultura de la Diputació de Castelló, Alejandro Clausell, reitera el suport de la institució a “les bandes de música de la província com una part essencial de la cultura dels nostres pobles, ferramenta en l’educació dels xiquets i dinamitzadora de la vida social”, ressalta

L’edifici de Les Aules de la Diputació Provincial de Castelló ha acollit el tradicional sorteig per a conéixer l’orde de participació de les bandes de música en el XLV Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

El mateix ha estat presidit pel diputat de Cultura, Alejandro Clausell, al costat d’un representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i un representant de cadascuna de les Societats Musicals inscrites, actuant com a secretària la cap del servei de Cultura de la institució, Nuria Felip.

Així doncs, segons el resultat del sorteig, el dissabte 11 de maig al matí, l’Associació Musical Talense de Tales serà la primera a actuar de la Quarta Secció a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Seguidament, serà el torn per a l’Associació Banda de Música Santa Quitèria de Tírig. La Secció Tercera tindrà lloc a continuació, i en ella participarà la Societat Musical de Geldo.

Finalment, el diumenge 12 de maig, a les 10.00 hores, donarà inici la Segona Secció. La Societat Artística Musical de Castellnovo inaugurarà la jornada amb la seua interpretació, seguidament, actuarà l’Associació Musical Santa Cecilia d’Almenara, i finalment, serà el torn de la Unió Musical de Vilafranca.

Durant l’acte, el diputat de Cultura ha reiterat el suport de la institució a “les bandes de música de la província com una part essencial de la cultura dels nostres pobles, ferramenta en l’educació dels xiquets i dinamitzadora de la vida social”.

“La música, en les seues múltiples especialitats, formes i manifestacions, és una de les arts més cultivades en la Comunitat Valenciana, forma part de la nostra cultura i és, sens dubte, una de les quals més ens identifica com a poble”, ha destacat Alejandro Clausell, qui ha continuat dient, que “hui en dia, les bandes de música tenen un gran reconeixement en la nostra terra, així com una consolidada demanda en la societat valenciana”.

En este sentit, ha mostrat el compromís de la Diputació amb la música i ha agraït a les societats la seua participació en el certamen. “El Certamen és una magnífica ocasió per a escoltar la qualitat dels nostres músics. Tenim en les bandes de música de la nostra terra la major expressió cultural que vertebra tota la província i que recolzem des de la Diputació que presidix Marta Barrachina”, ha expressat el diputat de Cultura.

Finalment, Alejandro Clausell ha assenyalat que “una de les paraules que definix la nostra província és música i des de la institució provincial continuarem secundant de manera indiscutible a la tradició musical de la província”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la