El PSPV de Ports Maestrat creu que és imprescindible ampliar i diversificar la indústria i les comunicacions perquè aquestes comarques tinguin futur

El PSPV-PSOE de la comarca Ports Maestrat considera que és necessari tenir un mapa de recursos i necessitats en l’àmbit industrial i d’infraestructures si es vol que aquest territori ofereixi un futur als veïns.

Així es va posar de manifest en la creació de la Mesa d’indústria i projectes comarcals, que té com a secretari en l’executiva de Ports Maestrat a Chechu Chaler. En l’acte van ser presents representants dels sindicats majoritaris, l’alcaldessa de Villafranca, Silvia Colom, el portaveu de Morella i diputat provincial Rhamsés Ripollés, el portaveu a la Jana i expert en temes industrials Alfredo *Roé a més de la Secretària General Ana Besalduch.

La conclusió després de la jornada és contundent: És imprescindible ampliar i diversificar l’actual teixit industrial alhora que es milloren les infraestructures de comunicacions si es vol que aquestes comarques tinguin futur per als seus habitants.

Segons va indicar el secretari comarcal de l’àrea Chechu Chaler, cal partir de saber quina és la situació actual, que és preocupant, puix que el sector del moble està en situació delicada en la zona litoral de la comarca mentre que el tèxtil a l’interior aquesta gairebé extint. En aquest aspecte va recordar que només queda Mari Claire i que segurament necessita ajuda institucional perquè l’anunciat inversor materialitzi l’operació.

Una vegada es tingui clar on estem en aquest àmbit, Chaler va assenyalar que tant a l’interior com en la costa “cal elaborar un mapa de recursos i també de necessitats sobre activitat i infraestructures industrials, infraestructures viàries i de comunicacions, telecomunicacions i models o planejaments urbanístics que hi ha en el territori d’aquestes comarques. Per a realitzar-ho la millor aposta creiem des del PSPV que són les universitats públiques i en el nostre cas la referent per a nosaltres que és l’UJI. (Jaume I).”

Els integrants de la Mesa van coincidir que és de vital importància “materialitzar alguns projectes que estan pendents com el gran polígon Soterranyes de Vinaròs, la conclusió de la CV 10 fins a la seva connexió amb Catalunya, o l’enllaç de l’AP7 amb la CN 232 que vertebra el Maestrat i Ports des de Vinaròs a Morella”.

D’altra banda la Mesa d’indústria i projectes comarcals del PSPV Ports Maestrat va celebrar que el Govern de Pedro Sánchez el passat dia 8 va efectuar l’última adjudicació de tot el procés per a començar les obres del tram de la CN 232 entre La Torreta i Morella Sud amb una inversió superior als 20 milions d’euros.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar