El PSPV de Castelló acusa el tàndem PP-Vox “d’esborrar des de les institucions la història i l’honor de les víctimes del franquisme“

La portaveu Ruth Sanz assenyala com a responsables a Feijóo i Mazón de cedir davant la ultra dreta i de deixar morir gent major “amb la pena de no poder donar un últim adeu” als seus familiars assassinats pel règim dictatorial

La portaveu del PSPV de Castelló, Ruth Sanz, retreu al PP que cedisca davant les pretensions de l’extrema dreta i accedisca a derogar les lleis de memòria democràtica que, en els últims anys, “han fet possible que moltíssimes persones acomiaden de forma digna els seus éssers volguts assassinats pel franquisme”. Sanz apunta que “Feijóo i Mazón pretenen esborrar de la història milers de persones innocents que van perdre la vida per defensar la llibertat del poble”. En aquest sentit, la representant socialista lamenta que “hi haurà moltes persones majors que ens deixaran amb la pena de no poder donar un últim adeu als seus familiars per l’absolut sectarisme, menyspreu i odi que el tàndem PP-Vox professa contra les víctimes de la dictadura”. “En molts casos, els papers judicials continuaran acusant les víctimes de delictes que mai han comés i deixaran tacat per al que resta de dies el seu honor i el dels seus familiars”.

Ruth Sanz assenyala que amb els governs d’extrema dreta “entrem en una fase de retallada en drets i de llibertats que es personalitzarà, per desgràcia, en l’abandonament de les víctimes de la violència de gènere i de les famílies de repressaliats pel franquisme, que deixaran de comptar amb el suport institucional per a buscar i trobar els seus familiars”. “Ens entristeix que des de les administracions es promoga l’oblit de les víctimes”.

El vicepresident avalat pel PP, declarat ‘franquista’
Sanz afirma que “no és cap sorpresa” que el PP aplaudisca la derogació de la llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència “quan li ha posat la catifa roja cap a la Vicepresidència de la Generalitat a un membre de Vox conegut per les seues lloances al règim sanguinari i totalitari del franquisme”.

Des del Partit Socialista es mantenen ferms en la defensa de les víctimes del franquisme i acusen el PP de contribuir “a l’establiment d’un pensament únic en el que es castiga i se silencia  qui no creu el mateix que el partit de govern”. “Si l’agenda ultra s’imposa en les institucions Espanya començarà a baixar escalons en l’escala de qualitat democràtica i això serà una motxilla reputacional que costarà molt traure’ns del damunt”. “Davant la barbàrie, el PSPV ens convertirem en un dic de contenció davant la ultra dreta i els seus socis del Partit Popular perquè no es faça cap pas enrere en drets i llibertats”. Ruth Sanz confirma que els ajuntaments liderats pel Partit Socialista treballaran mà a mà amb els col·lectius de memòria històrica per a reparar el dolor i tancar definitivament ferides”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar