Vinaròs tindrà un segon Centre de Salut Integral

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat que treballa en la planificació del nou centre d’atenció primària amb l’objectiu de licitar el projecte i adjudicar les obres aquest mateix any 

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, s’ha reunit amb la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures Sanitàries, Carmelina Pla, per parlar de l’evolució de la pandèmia al municipi, però sobretot del nou centre de salut. Recordem que per part de l’Ajuntament s’ha fet la urbanització dels terrenys de l’avinguda de Leopoldo Querol, on està previst construir el segon ambulatori i la corresponent cessió de la parcel·la a la Generalitat perquè puga iniciar la redacció del projecte.

La secretària Andrés ha destacat que Vinaròs té una població significativa i per tant cal construir un segon centre de salut per a garantir una atenció de qualitat als veïns. En aquest sentit, assenyalava que des de la Conselleria ja es treballa en la projecció de les instal·lacions, amb l’objectiu de licitar el projecte i les obres aquest mateix any a través del procediment d’urgència. Segons afegia es preveu que el nou centre de salut incorpore especialitats com oftalmologia, traumatologia i rehabilitació, a més de psicologia, psiquiatria i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Adictives, UPCCA. 

D’altra banda, Andrés ha insistit que amb el nou ambulatori es vol garantir una atenció primària de qualitat que ajude a descongestionar l’actual centre de salut del carrer de l’Arxipreste Bono, així també com l’Hospital Comarcal, en aquest cas, amb la realització de consultes de preoperatori i la inclusió d’altres serveis com radiologia. 

L’alcalde Alsina ha volgut agrair la feina de la Conselleria per “continuar en la seua important tasca per a millorar les infraestructures sanitàries de la Comunitat i en concret a Vinaròs, amb el projecte de construcció del segon centre de salut”. Segons insistia des de l’Ajuntament oferirem la màxima col·laboració a la Conselleria perquè la nova infraestructura puga ser una realitat el més prompte possible.

Treball sanitari

Alsina ha aprofitat la seua intervenció per agrair també la gran tasca que estan realitzant tots els professionals sanitaris en la seua lluita contra la Covid-19, uns agraïments que també ha fet extensibles a tots els veïns que dia a dia s’esforcen per complir totes les normes de seguretat. 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar