Vinaròs s’afegeix a la campanya de reciclatge d’envasos d’Ecoembes

En total participen 27 municipis de tota la Comunitat Valenciana amb l’objectiu és fomentar als xiringuitos la gestió correcta dels envasos de plàstic, llaunes i brics

Vinaròs s’ha adherit durant aquest estiu a la campanya d’Ecoembes, impulsada des del Pla d’Acció d’Envasos, per fomentar el reciclatge entre els xiringuitos de tota la Comunitat Valenciana, amb la finalitat que els clients separen de forma correcta les deixalles, al mateix temps que gaudeixen de la platja. En total 143 xiringuitos de 27 municipis costaners s’han adherit a aquesta iniciativa per a reciclar els envasos de plàstic, llaunes i brics que es generen al llarg de l’estiu.

El cas de Vinaròs, participen els establiments ubicats a les platges de Fora del Forat, Fortí i Clot, a més del que hi ha ubicat a la zona portuària. Tots ells disposen de papereres de color groc, perquè tant els clients com els treballadors de darrere de la barra, puguen reciclar de forma correcta els envasos. Així mateix, cal destacar que els personal dels xiringuitos ha rebut formació per saber quins residus es poden llençar al contenidor groc.

D’altra banda, també s’han col·locat infografies informatives que inclouen un decàleg ambiental per a garantir l’ús correcte de les platges amb recomanacions com no llençar les burilles de les cigarretes a l’arena o no utilitzar xampús o sabons a les dutxes.

La regidora de Transició Ecològica, Maria Miralles, ha agraït la implicació dels xinringuitos per formar part d’aquesta campanya de foment del reciclatge. En aquest sentit, comentava que “és important realitzar una gestió correcta dels residus i sobretot complir amb les tres “R” de reduir, reutilitzar i reciclar per evitar que les deixalles acaben en els abocadors o incinerades, amb el conseqüent impacte ambiental que això suposa”.

Per la seua banda, el gerent d’Ecoembes a la Comunitat Valenciana, Xavier Balagué, ha indicat que “a la Comunitat tenim la sort de comptar amb molts quilòmetres de costa en els quals gaudir durant aquests mesos. Si a això li sumem l’oferta gastronòmica immillorable, podem sentir-nos privilegiats de poder passar aquí part de les nostres vacances. Però des d’Ecoembes creiem que això encara pot ser millor: si tenim la possibilitat de cuidar del medi ambient mentre gaudim de les vacances. Per això, iniciatives com aquesta, que fomenten el reciclatge en llocs d’oci, ens semblen molt necessàries”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar