Vinaròs reduirà el límit de velocitat de les vies urbanes als 30 km/h

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Direcció General de Trànsit per afavorir una millor convivència entre els vehicles i els vianants

A partir de l’11 de maig entrarà en vigor la modificació de la Llei de Seguretat Viària que afecta directament els límits de velocitat dins de les ciutats, per això, de forma generalitzada llevat d’alguna excepció, a partir d’aquesta data, 30 km/h serà la velocitat màxima a la qual es podrà circular pel nucli urbà de Vinaròs. Des de la Direcció General de Trànsit (DGT) indiquen que amb la reducció de la velocitat es pretén “humanitzar les ciutats”, convertir-les en espais per als ciutadans i no per als vehicles. Segons estudis de la DGT amb la reducció del límit de velocitat plantejada la probabilitat de morir en un atropellament a la ciutat es reduirà en un 70%.

Tal com indica la normativa estatal, aquells carrers que disposen d’una plataforma única de calçada i vorera la velocitat es limitarà a 20 km/h, això afectarà als carrers Major, Sant Tomàs i la plaça de Sant Agustí. Així mateix, també s’aplicarà aquesta reducció de velocitat als trams oberts a la circulació dels passejos Blasco Ibáñez, Colom i Sant Pere. També, pel seu caràcter eminentment comercial es limitarà als 20 km/h el carrers de la Mare de Déu dels Socors i el tram del carrer d’Arxipreste Bono fins a la avinguda del País Valencià. 

Excepte les limitacions a 20 km/h indicades anteriorment, tot nucli urbà de Vinaròs, des de la N-340a cap a l’est o cap a la mar Mediterrània, incloses les dues zones turístiques de costa nord i sud, passarà a estar limitada la velocitat íntegrament a 30 km/h. Així mateix, també quedarà limitada la velocitat a 30 km/h a l’avinguda de Gil d’Atrosillo, en els trams afectats per la presència dels dos instituts i l’Hospital Comarcal.

Pel que fa a la N-340a en el seu pas pel terme de Vinaròs, el tram de la mateixa que té consideració de travessia pel fet de discórrer per sòl urbà, ja es troba en l’actualitat limitat a 50 km/h, i per part de l’Ajuntament es demanarà a l’organisme de carreteres competent que estudie la limitació a 50 km/h no sols del tram actual de travessia, sinó de tota la N-340a que discorre des del límit amb Benicarló al barranc d’Aiguaoliva fins a l’encreuament de la carretera estatal amb el camí Ameradors.

Pel que respecta a la resta de vies, indicar que la velocitat en els camins rurals i els diferents polígons industrials (Portal del Mediterráneo, Capçades, N-238 i Planes Altes) quedarà limitada a 40 km/h.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Governació, Marc Albella, ha destacat que durant les properes setmanes, per part de la Brigada d’Obres i Serveis en coordinació amb Governació, es durà a terme la substitució o retirada dels senyals. Segons ha indicat “amb aquesta iniciativa impulsada des de la DGT Vinaròs s’unirà a ‘les ciutats 30’, per fer del municipi una ciutat pensada per als vianants i ciclistes, sent aquest un primer pas per a garantir una major seguretat viària i ciutadana”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar