Vinaròs participa en una experiència pilot innovadora en sistemes de monitoratge de persones majors als seus domicilis

Els ajuntaments de Vinaròs i Benicarló han participat en un projecte pilot en la Comunitat Valenciana per a portar la innovació social en les cures a persones majors. El projecte ha comptat amb el suport de de l’Institut Sabien Ítaca de la UPV, la Fundació LAS NAVES del Ajuntament de València i les empreses INICIATIVA SOCIAL INTEGRAL PER AL BENESTAR SLU i de l’enginyeria MYSPHERA SL. de Paterna. El projecte ha compta amb el finançament del IVAFIQ, coordinació de la UPV i col·laboració de LAS NAVES.

Inicialment l’experiència anava a ser de tres mesos amb la participació de 10 persones majors que viuen soles i 14 familiars, però l’interès suscitat en els participants i els seus familiars de referència, així com la col·laboració de totes empreses i institucions, va fer que s’allargués fins ara, moment en què el pilot arribava a la fi, i que gràcies al suport municipal del Ajuntament de Vinaròs es veurà prorrogat fins a desembre de 2022.

El projecte, amb el nom El SISTEMA LOCS de MYSPHERA, consisteix en una solució pensada per a donar autonomia i permetre a les persones majors allargar el temps d’estada en el seu habitatge, que és on volen estar. Es realitza la instal·lació de sensors volumètrics en diferents habitacions com el dormitori, bany o cuina, sempre respectant la privacitat de l’usuari, que permeten als familiars cuidadors accedir a la informació relacionada amb la rutina diària de l’usuari. Aquestes dades es poden consultar mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils i permet establir tot tipus d’alertes, fet que atorgar a les persones majors que viuen soles i les seves familiars tranquil·litat.

La valoració de la majoria de participants ha estat molt positiva, demanant la seua continuïtat, sol·licitud que recollim des de Serveis Socials del Ajuntament de Vinaròs i que motiva aquesta notícia. La Innovació Social i Urbana no sols ha de quedar en les grans ciutats, sinó que ha de capitalitzar-se cap a altres municipis lluny d’elles.

El projecte ha estat guardonat per la Comissió Europea en els premis d’Innovació  a Empreses, dins de la categoria de “Enfrontant Reptes Socials”.

https://isibenestar.com/iniciativa-social-ya-esta-galardonada-en-el-premio-europeo-de-         innovacion-euipawards/

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar