Vinaròs oferirà tallers per a fomentar l’envelliment actiu gràcies al conveni amb CaixaBank

Es tracta de cinc propostes per millorar l’autonomia personal dels majors de 60 anys a través de l’activitat física, l’alimentació saludable i les competències digitals

Aquest matí, la regidora de Serveis Socials, Marcela Barbé, acompanyada per la directora de l’àrea de negoci de CaixaBank en Castelló Nord, Cielo Falcó, la directora de l’oficina store de CaixaBank a Vinaròs, Anabel Cervera i la tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament, Marta Escudero, ha presentat el programa “Plens de Vida”. Es tracta de tallers adreçats els veïns i veïnes majors de 60 anys amb la finalitat de fomentar un envelliment actiu, que els ajude a millorar la seua autonomia personal.

La regidora Barbé ha destacat que “l’equip de govern sempre ha mirat per les persones majors amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida, a través de tallers i iniciatives que fomenten un envelliment actiu”. En aquest sentit, agraïa la col·laboració de CaixaBank per fer possible els tallers que s’oferiran durant els mesos d’abril i maig. Segons afegia Barbé “és important per a nosaltres aconseguir aquestes col·laboracions amb l’empresa privada, perquè ens permeten oferir més serveis per a la ciutadania”.

L’objectiu d’aquest programa de CaixaBank és promoure l’envelliment actiu, estils de vida saludables, fomentar l’aprenentatge continu, així com afavorir les relacions socials i optimitzar les oportunitats de benestar físic, social i mental de les persones majors, que millorin la seva qualitat de vida en la vellesa.

La directora de l’àrea de negoci de CaixaBank en Castelló Nord, Cielo Falcó, ha destacat que des de CaixaBank una de les prioritats és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, en especial dels majors, amb iniciatives com “Plens de Vida”. En aquesta línia, comentava que “la importància d’aquest programa radica en el fet que els majors es converteixen en protagonistes, lluny del model assistencial que infravalora l’important coneixement i les ganes de continuar aprenent que té el col·lectiu de persones majors en la nostra societat”. Segons assenyalava Falcó “la nostra col·laboració amb l’Ajuntament de Vinaròs és un pas essencial per a acostar recursos i coneixements que faciliten un envelliment realment actiu i que ofereixi oportunitats per a tots els nostres majors”.

Pel que fa als tallers, des de CaixaBank, es volen fomentar hàbits de vida saludables que pretenen donar a conèixer les pautes i hàbits per a gaudir d’una alimentació saludable i equilibrada. Els tallers de competències digitals, per part seua, faciliten i donen a conèixer les xarxes socials, com a espai per a comunicar-se i compartir continguts, els seus usos i detalls de funcionament. A més, pretenen facilitar l’accés a la missatgeria instantània de WhatsApp, principals elements de comunicació, seguretat, crides, videotelefonades o gestió de grups, entre altres.

Per acabar, la regidora Barbé agraïa la col·laboració de CaixaBank per fer possible aquests tallers i indicava que les persones majors de 60 anys interessades en participar es poden apropar fins a la seu dels Serveis Socials, ubicada a la plaça de Sant Antoni número 19 per rebre més informació.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar