Vinaròs commemorarà el Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar

S’ha preparat una jornada reivindicativa amb la lectura del manifest aprovat pel govern municipal i activitats variades adreçades per als alumnes de primària

Vinaròs commemorarà el proper 2 de maig el Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar amb una jornada especial organitzada des de VINACAE, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquesta entitat, sense ànim de lucre, des de fa sis anys treballa amb l’objectiu de millorar la convivència a les aules a través de la formació, sensibilització i acompanyament emocional. Els principals objectius són fer front a l’assetjament escolar i als trastorns de l’alimentació dels alumnes, així com oferir ajuda per a superar l’ansietat o l’estrès, entre altres, tot amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de l’alumnat.

La regidora d’Educació, Mercedes García, agraïa la implicació de VINACAE per commemorar el Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar amb una jornada participativa i reivindicativa. Segons afegia “l’assetjament escolar és un greu problema que ens afecta a les aules i des del govern municipal sempre donarem el màxim suport possible a les iniciatives encaminades a combatre aquests comportaments abusius”.

El regidor Família, Infància i Joventut, Juanfran Calvo, també agraïa el treball de VINACAE i insistia que per part de l’Ajuntament sempre s’oferirà tota la col·laboració possible a l’entitat. D’altra banda, comentava que “per part de tota la corporació municipal es va aprovar en el passat ple ordinari la declaració institucional que es llegirà durant els actes del proper 2 de maig, fet que demostra la unió de totes les formacions a l’hora de fer front a l’assetjament escolar”.

Pel que fa a la programació del proper 2 de maig, el president de VINACAE, Javier Buj, comentava que els actes començaran a les 9:30h amb una concentració a la plaça Parroquial, on es preveu la participació de prop de 400 alumnes de primària de tots els centres educatius. Tot seguit es farà la lectura del manifest institucional del Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar per part de l’Ajuntament i també de l’alumnat.

Els actes continuaran amb una rua pel centre de la localitat fins arribar a la zona de la carpa de l’Atlàntic on s’oferiran dinàmiques emocionals enfocades a l’arterapia, que ajudaran a crear comunitat entre els xiquets i xiquetes. D’altra banda, al poliesportiu municipal hi haurà diversitat d’esports amb bàsquet, handbol o futbol sala, entre altres.

Per acabar, Buj agraïa el suport del govern municipal per fer possible la commemoració del Dia Mundial Contra l’Assetjament Escolar, així també com de totes les entitats i clubs que participaran durant la jornada.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar