Vinaròs celebrarà les Jornades per les persones amb discapacitat

Les activitats es faran del 20 de novembre al 3 de desembre amb xerrades, esports i portes obertes per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat

Aquest matí la regidora de Política Social, Lara Guadix, acompanyada pel regidor d’Esports, Edu Barberà, ha presentat la programació de les Jornades per les persones amb discapacitat que es faran del 20 de novembre al 3 de desembre. La finalitat és conscienciar a la ciutadania sobre el dia a dia dels veïns i veïnes amb discapacitat, per tal de millorar la seua integració social.

La regidora Guadix ha destacat que es tracta d’una programació que “s’ha organitzat de forma transversal, amb diferents departaments de l’Ajuntament, amb l’objectiu de donar més visibilitat a les persones amb discapacitat i mostrar que també són una part molt important de la nostra societat”. En aquest sentit, agraïa la col·laboració d’Ateneu Maestrat, AFIVINA, AFANIAD Vinaròs, Cocemfe Maestrat i Centre d’Educació Especial del Baix Maestrat per fer possible la programació.

Pel que fa a les activitats, Guadix ha detallat alguns actes com la xarrada sobre el moviment associatiu del Dany Cerebral Adquirit, per part de Ateneu Maestrat per al 27 de novembre o la conferència “Envelliment actiu des de la perspectiva de la Teràpia Ocupacional”, a càrrec d’AFANIAD Vinaròs per al 28 de novembre. Per al dia 1 de desembre es farà la lectura del manifest institucional per les persones amb discapacitat a les portes de l’ajuntament, a més de col·locar punts informatius de les entitats participants a la plaça Parroquial.

Per la seua banda, el regidor Barberà ha indicat que la programació també inclourà les Jornades d’Esport Adaptat per part de Cocemfe Maestrat que es farà en tots els col·legis de la localitat, incloent el Centre de d’Educació del Baix Maestrat. Segons comentava “la intenció és mostrar als xiquets que les persones amb discapacitat també poden gaudir de l’esport i millorar així la seua integració social”. D’altra banda, indicava que per al 3 de desembre es farà un partit de futbol adaptat, organitzat per Cocemfe Maestrat, al passeig de Colom i una Cursa Solidària, en aquest cas per part d’AFANIAD Vinaròs.

Pel que fa a la prova, el tècnic del Consell Municipal d’Esports, Nacho Chaler, ha explicat que constarà de la modalitat competitiva amb una cursa de 5Km, la modalitat popular amb una marxa de 3Km i una cursa infantil de 50 metres. En tots els casos les sortides es faran des de l’envelat de l’Atlàntic i les inscripcions es poden realitzar a través del web www.hj-crono.es.  

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar