Vinaròs acull una campanya d’educació ambiental per a separar la fracció orgànica

 

La iniciativa està impulsada per Ecosilvo i consta d’accions a peu de carrer per a fomentar entre la ciutadania la gestió correcta de les deixalles, en especial les orgàniques

La Regidoria d’Obres i Serveis, amb la col·laboració d’Ecosilvo, ha posat en marxa una campanya per promoure la separació correcta de la fracció orgànica de la resta dels residus. La iniciativa consta d’accions a peu carrer, per part d’educadors ambientals, que informen als veïns i establiments de com s’ha de realitzar el reciclatge correcte de les deixalles orgàniques.

Els educadors ambientals faciliten tríptics informatius per resoldre dubtes i recopilen suggeriments dels ciutadans. Així mateix, realitzen enquestes per a conèixer de primera mà la situació actual del reciclatge en els comerços i els grans generadors de residus. L’objectiu principal d’aquestes accions és conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge de la matèria orgànica i evitar així que aquests residus acaben en abocador. En el seu lloc, amb els residus orgànics que es reciclen en el contenidor marró s’obté el compost, un fertilitzant natural que s’empra en agricultura i que substitueix als plaguicides químics.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “actualment Vinaròs té una mitja de reciclatge propera al 23%, tot i que es tracta d’una dada superior a altres municipis, encara queda lluny del 67% que estableix el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.” En aquest sentit, assenyalava que “des de l’Ajuntament treballarem de forma intensa per aconseguir arribar fins a aquesta xifra, però per fer-ho cal la col·laboració de la ciutadania amb el reciclatges correcte de les deixalles”.

Per la seua banda, la representant d’Ecosilvo, Raquel Juan, també insistia en la col·laboració dels establiments i de la ciutadania en general per a fer la gestió correcta dels residus, des de l’origen, per facilitar així el seu reciclatge per a garantir la preservació del medi natural, a més de lluitar contra el canvi climàtic.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar