La trobada va servir per a valorar la feina realitzada durant aquest 2024, a més de fer un balanç de la tasca del Social Bot i plantejar noves iniciatives
El Centre dels Serveis Socials de Vinaròs ha acollit la reunió de coordinació del Laboratori Social provincial dels Serveis Socials Vinaròs-Benicarló. A la trobada va assistir la directora de càtedra de Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i professora titular de la Universitat de Psicologia dels Serveis Socials Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia de la Universitat Jaume I, Raquel Agost, la regidora de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Vinaròs, Marcela Barbé, amb els coordinadors tècnics dels ajuntaments de Benicarló i Vinaròs, Lucia Nieto i Antonio Valanzuela.
Recordem que el Laboratori Social és un recurs que dota d’eines als dos municipis per crear un model d’atenció social coherent, sòlid i efectiu. El laboratori avalua els serveis que s’ofereixen a les dues localitats i proposa noves estratègies de planificació per garantir la millor atenció possible per a la ciutadania.
Cal destacar que es compta amb el suport de la Universitat Jaume I de Castelló, que, a través del departament d’investigació social, és l’encarregada de supervisar els estudis i investigacions, a més de proposar noves iniciatives per a la millorar del model.
Durant la reunió es va fer un seguiment a les tasques realitzades al llarg del 2024 i també es va avaluar el funcionament del Social Bot. Es tracta d’un assistent virtual que facilita l’accessibilitat i usabilitat de la informació sobre els serveis socials als seus usuaris/es, sent un element més de comunicació digital actualitzat. L’assistent virtual Social Bot és la porta d’entrada al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials amb disponibilitat 24/7. A la trobada es va fer un balanç d’aquest servei i també es van determinar algunes millores, així com possibles noves funcionalitats per a millorar l’experiència dels usuaris.
D’altra banda, també es va acordar crear un premi para als millors Treballs Final de Grau (TFG) d’estudiants de l’UJI en temes relacionats amb els serveis socials. Crear tallers i programes per a la difusió del Social Bot i la realització de jornades d’acció comunitària per a tècnics de tota la província.