Vinaròs aconsegueix tres Flors d’Honor pel projecte Viles en Flor

Es reflecteix així l’esforç realitzat per a millorar els espais verds i incrementar la sostenibilitat en la seva gestió

La Casa de la Cultura Marquès González de Quirós a Gandia ha estat el lloc triat per a tancar la V edició de Viles en Flor. Es tracta d’un programa anual promogut per l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (Asfplant), que premia la millora i potenciació dels espais verds urbans, així com la seua gestió sostenible en els municipis valencians.

Aquesta ha estat la cinquena edició de la gala Viles en Flor, que ha recuperat el format presencial, i que enguany ha comptat amb la participació 38 municipis. En aquesta ocasió Vinaròs ha estat un dels guardonats amb tres Flores d’Honor, mantenint el reconeixement de 2021.

Durant el passat estiu un jurat especialitzat va visitar cadascuna de les localitats que participen per a conèixer els seus treballs en la millora, potenciació i ampliació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, a més d’iniciatives com l’educació ambiental per aconseguir la conscienciació ciutadana o la preservació dels entorns i paisatges.

En aquesta ocasió, el jurat de Viles en Flor, juntament amb els tècnics i la Regidora d’Obres i Serveis, van realitzar un recorregut a totes les zones peculiars del municipi, així com la zona forestal del Puig de l’ermita, incidint en l’elecció d’espècies vegetals mediterrànies, el control biològic de plagues.

La regidora de l’àrea, Carmen Morellà, indica que “el camí a seguir en gestió de les zones verdes és el correcte, amb el control biològic i elecció d’espècies autòctones”. Segons afegia “en els pròxims mesos s’executaran els parcs de Joan XXIII i la zona mediterrània de la desembocadura del riu Servol, fet que ens permetrà incrementar aquests espais tan necessaris per al benestar dels vinarossencs”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar