La iniciativa compta amb el suport de les Regidories d’Educació i Obres i Serveis per a fomentar entre l’alumnat i centres educatius hàbits responsables per a la preservació del medi ambient
El Centre del Coneixement del Vinalab acollirà el dimecres 27 d’octubre, a les 18:30h, la presentació del projecte Ecoescoles impulsat per la Generalitat Valenciana. La jornada comptarà amb la presència dels responsables de la iniciativa, José Manuel Bisetto i Cèsar Bona, a més de representants del Govern Autonòmic i Ajuntament de Vinaròs. Sobretot s’explicarà de forma detallada quins són els objectius d’Ecoescoles, així com l’experiència obtinguda després de vuit anys de funcionament en els centres educatius.
La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “l’any passat van participar prop de 600 alumnes de Vinaròs en el projecte Ecoescoles, que va servir per a mostrar tots els avantatges que ofereix l’agricultura ecològica, a més també va suposar una gran ajuda per
als centres educatius per a gestionar els horts escolars, i en especial el compostatge”. A nivell de la Comunitat Valenciana van participar 12.000 alumnes i 900 professores, amb la implicació de 80 municipis.
Pel que fa als objectius del projecte Ecoescoles que es presentaran en la jornada del dijous, són els següents:
1. Fomentar activitats d’educació ambiental: canvi climàtic, consum responsable, mobilitat, gestió de residus, dèficit d’aigua, agricultura i alimentació ecològica i menjadors escolars, entre altres.
2. Promoure activitats d’educació ambiental sobre problemàtica ambiental de caràcter local i comarcal: els últims incendis forestals, gestió de l’espai agrícola, polítiques municipals
3. Desenvolupar una xarxa de centres educatius sostenibles que implanten sistemes mediambientals i ecològics sota el nom de Ecoescola.
4. Impulsar el treball en xarxa fomentant la participació, la cooperació, l’accés a la informació i l’intercanvi d’experiències entre els centres implicats i altres entitats.
5. Promoure un canvi de pensament, de valors i d’actituds que impulse a la comunitat educativa cap a un model de desenvolupament sostenible.
6. Possibilitar el desenvolupament d’una ètica ambiental, mitjançant la construcció col·lectiva dels valors que inspiren la sostenibilitat. Per a l’anterior curs educativa vam poder atendre amb aquest projecte a 12.000 alumnes i intervenen 900 mestres, implicant a 80 municipis.