Rafa Simó afirma que Mazón discrimina al departament de Salut de Vinaròs demorant el nou centre de salut i descartant la construcció d’un centre de salut mental infantil i juvenil sine die

-ÉS DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES COM EL SEGON CENTRE DE SALUT DE VINARÒS

-LES POLÍTIQUES DE PERSONAL DE LA CONSELLERIA PROVOCARAN LA FUGIDA DE TALENT DE LA SALUT PÚBLICA

Rafa Simó portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes afirma que el govern presidit per Carlos Mazón discrimina el Departament de Salut de Vinaròs en un tema tan important com la salut mental en postergar “sine die” la posada en marxa d’un centre de dia de salut mental infantil juvenil com es va anunciar per la Conselleria temps arrere.

Simó va expressar la preocupació del PSPV sobre aquest tema en una trobada a Vinaròs amb militants de la comarca Ports Maestrat en la qual va estar acompanyat per la Secretària General de Ports Maestrat, la també diputada autonòmica Ana Besalduch i per María Victoria Garrido, secretària de Dependència de l’executiva nacional del PSPV i a vicesecretària d’igualtat, equitat i serveis socials de l’executiva provincial de Castelló.

El diputat socialista que actua de portaveu en temes de sanitat en el Parlament valencià, va mostrar l’especial preocupació que els ocasiona el tema de la salut puix que “vam recibir amb alegria l’anunci que tots els Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana tindrien un centre de dia de salut mental infantil juvenil. No obstant això, preguntem al Conseller Marciano Gómez on se situaria i ens va contestar que no estava entre les prioritats posar en marxa aquest centre de dia en aquest Departament. Va assenyalar que hi ha 17 Departaments que estan davant i que en els pròxims anys ja es realitzaran els tràmits oportuns per a desenvolupar-ho”.

Rafa Simó afirma que davant aquesta situació “demanem a Mazón que rectifiqui perquè els xiquets i els joves de Vinaròs i de la comarca no tenen per què ser de segona i la salut mental no és una qüestió amb la qual no es pot jugar”.

D’altra banda, en el transcurs de la trobada, Simó, Besalduch i Garrido van mostrar la preocupació per la paralització de les infraestructures sanitàries com el segon centre de salut de Vinaròs que en cas de continuar el govern de Ximo Puig hauria començat ja l’obra.

Un altre aspecte que preocupa molt són les polítiques de personal que ha emprès l’executiu de Mazón que ocasionaran la fugida de talent a altres llocs de la Comunitat o de la sanitat privada en detriment del servei públic de salut que és al qual poden accedir tots els ciutadans independentment del nivell econòmic i social que tinguin i pel qual ha treballat els últims huit anys el Govern de Puig.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar