Obres Públiques adjudica la redacció del projecte de construcció d’una passarel·la al barranc d’Aiguadoliva

L’obra suposarà unir Vinaròs i Benicarló a través de la costa amb preferència per a ciclistes i vianants que ajudarà a fomentar la mobilitat sostenible

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat la redacció del projecte de construcció de la passarel·la sobre el barranc de Aiguadoliva entre Vinaròs i Benicarló. El projecte comptarà amb un pressupost total de 900.000€ i suposarà la creació d’una passarel·la que tindrà 60 metres de llargària i 3 metres d’amplària, que unirà l’avinguda de Francisco Baila Tosca amb el camí pertanyent a la partida d’Aiguaoliva de Benicarló. 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “amb l’adjudicació de la redacció es dona un impuls molt important al projecte que permetrà salvar una barrera natural històrica entre Vinaròs i Benicarló”. D’altra banda, assenyalava que “la passarel·la s’emmarca dintre del Pla d’Actuacions en la costa i gaudi de la ribera de la mar (PACMAR), amb la finalitat de preservar i posar en valor l’espai litoral des del punt de vista de la conservació activa promoguda per l’Estratègia Territorial Europea”.

España incidia que “amb aquesta futura connexió que unirà els termes municipals de Vinaròs i Benicarló, no sols es promou una mobilitat més sostenible i segura per als ciclistes i vianants, sinó que també es crea una nova zona esplai, alhora que es protegeix el medi natural”.

L’alcalde, Guillem Alsina, s’ha mostrat satisfet per aquesta adjudicació i ha explicat que “és una mostra més del compromís de la Generalitat amb el nostre territori, que per fi atendrà una reivindicació històrica per part dels veïns de Vinaròs i Benicarló”. Així mateix, Alsina comentava que s’ha aprofitat per traslladar a la Generalitat la necessitat de construir també una passarel·la a Sòl de Riu per a connectar la Comunitat Valenciana amb Catalunya, que també ajude a posar en valor aquest espai natural del municipi. 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar