Medi Ambient inicia una nova campanya per a fomentar el reciclatge de l’oli domèstic usat

L’any passat es van recollir 3.225 quilos en els 17 contenidors que hi ha al municipi i l’objectiu és incrementar aquestes dades per fer una gestió correcta de la deixalla

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’empresa Olis Artemi SL, ha posat en marxa la campanya “Recicles l’oli de Cuina?” amb la finalitat de promoure entre la ciutadania el reciclatge correcte de l’oli domèstic usat. Cal destacar que el fet de llençar aquesta deixalla per l’aigüera pot contaminar fins a 10.000 litres d’aigua, a més de generar embussos a les canonades de casa, per tant és important realitzar el reciclatge correcte de l’oli.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha indicat que “la campanya inclou el repartiment d’embuts per facilitar la recollida de la deixalla, amb una botella de plàstic, que un cop omplerta, s’ha de llançar ben tancada al contenidor”. Segons comentava Molinero, avui mateix ja es poden aconseguir els embuts de forma gratuïta a la planta baixa de l’ajuntament i també es repartiran per part de les parades del Mercat Municipal.

Dades de reciclatge

L’any passat es van recollir un total de 3.225 quilos d’oli domèstic usat en els 17 contenidors que hi ha a Vinaròs, una dada que supera els 2.055 que es van assolir al 2021 i els 2.610 quilos del 2022. Molinero ha fet un balanç positiu de les xifres i ha indicat que cal continuar amb aquesta bona tendència per ajudar a preservar el medi ambient.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar