Marta Barrachina reforça la projecció turística del Carnestoltes de Vinaròs i mostra el seu suport a les festes d’interés turístic

La presidenta de la Diputació de Castelló assistix a la Gala de Reines i Reis del Carnestoltes de Vinaròs, festa catalogada des de l’any 2007 d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana

“El Carnestoltes de Vinaròs és un dels festejos de major repercussió de la província de Castelló, una celebració plena de colorit i alegria que s’ha fet gran gràcies al potencial i al caràcter acollidor de tots els seus veïns i veïnes”, destaca la presidenta Marta Barrachina

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha enaltit el Carnestoltes de Vinaròs com “un motor turístic i econòmic”.

La màxima representant de la institució provincial ha realitzat estes declaracions durant la seua assistència a la Gala de Reines i Reis del Carnestoltes 2024. “El Carnestoltes de Vinaròs és un dels festejos de major repercussió de la província de Castelló, una celebració que congrega cada any a milers de persones”, ha assegurat la presidenta.

Marta Barrachina ha manifestat que “per a tota la província és un orgull comptar amb festes úniques que omplin els nostres pobles de tradició i que els fan més atractius des del punt de vista turístic, sent un gran reclam perquè milers de visitants ens coneguen, trien Castelló com a destí i generen noves oportunitats econòmiques”.

En este sentit, la presidenta de la Diputació ha mostrat el compromís de la institució provincial a “continuar exportant el Carnestoltes de Vinaròs fora de la província, testificant el seu valor com a patrimoni cultural i referent i inspiració dels carnestoltes de la resta de localitats de la província”.

El Carnestoltes de Vinaròs està declarat com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, sent la primera festa valenciana que va rebre esta distinció l’any 2007, “un motiu d’orgull”, ha ressaltat la presidenta de la Diputació. És una festa multitudinària en la qual arriben a participar 3.000 persones i més de 30 comparses que, acompanyades pel Rei Carnestoltes, en les desfilades, mostra els espectaculars i cridaners vestits que es confeccionen amb molta manyaga.

Per a la màxima representant de la Diputació, el Carnestoltes de Vinaròs és “una celebració plena de colorit i alegria que s’ha fet gran gràcies al potencial, a la implicació i al caràcter acollidor de tots els seus veïns i veïnes”.

Marta Barrachina ha gaudit de la gala al costat de l’alcaldessa, María Dolores Miralles, i ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló per reforçar el seu suport a les festes d’interés turístic de la província. En eixe sentit, ha recordat el suport de la institució provincial dirigit a esta mena de festes i que queda reflectit en el pressupost provincial del present exercici. “La Diputació de Castelló sempre estarà al costat de les nostres festes i tradicions com a part de la nostra identitat, contribuint a mantindre-les, difondre-les i promocionar-les donant-les a conéixer i contribuint a dinamitzar el territori amb la seua activitat”, ha destacat Marta Barrachina.

El pressupost de la Diputació de Castelló contempla una subvenció de 24.000 euros a la Comissió Organitzadora Carnestoltes de Vinaròs per l’organització de l’esdeveniment.

Així mateix, amb l’objectiu que el compromís ferm siga efectiu i aconseguir que eixes festes i tradicions pervisquen i siguen part del futur de la província, la Diputació de Castelló ha reforçat el seu suport reservant 125.000 euros per a subvencions a ajuntaments destinades a l’organització de festes de declarades d’interés turístic. Incidir en què este import, inclòs en el Pressupost 2024 del Patronat Provincial de Turisme, s’incrementa perquè els ajuntaments que compten amb la declaració de municipi turístic puguen també ser beneficiaris d’estes, ja que estaven exclosos en l’exercici anterior.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar