L’Ajuntament de Vinaròs renova els compromisos del pacte europeu del clima i l’energia fins al 2050

 

En l’última sessió plenària, es va aprovar la renovació dels compromisos al pacte europeu del clima i l’energia fins al 2050, amb diverses obligacions per tal de reduir el consum energètic, i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera.

L’Ajuntament ja es va adherir al pacte europeu al maig del 2010, i des d’aquell moment fins ara, s’ha treballat per a reduir el consum energètic en l’àmbit públic, a més de potenciar mesures en l’àmbit privat. En aquest sentit, la regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, recalca que “durant els últims anys els esforços duts a terme han fet que les emissions de CO2 s’hagen reduït des del 2007 fins al 2021, un 15,81 %, i el consum energètic en l’àmbit públic un 7,31 %”. Així mateix afegia que durant el 2021, també ha sigut el primer any, on part de l’energia utilitzada en els edificis públics ha sigut certificada com a energia renovable.

Les actuacions més importants dutes a terme han sigut el canvi a bombetes LED en enllumenat i edificis públics, renovació de flota de vehicles de 0 emissions i la instal·lació de sensors de moviment, entre altres iniciatives per a reduir el consum.

En aquest sentit, l’alcalde, Guillem Alsina, ha indicat que “actualment els projectes que es desenvolupen tenen tots una visió de sostenibilitat, així mateix, aquest 2022 surt a licitació millores en eficiència energètica en edificis públics, inclòs dins de la subvenció EDUSI”. També els projectes presentats a diverses subvencions europees, com la renovació del pavelló poliesportiu, inclouen plaques fotovoltaiques i canvi de la caldera de gasoil, per subministrar íntegrament energia renovable i no dependre de l’energia fòssil. Així mateix, Alsina afegia que la candidatura per al Pla de Sostenibilitat Turística també inclou la instal·lació de plaques solars al Mercat Municipal per a reduir el consum elèctric.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar