L’Ajuntament de Vinaròs presenta el nou pressupost municipal

Els comptes ascendeixen fins als 41,7 milions d’euros amb importants inversions com l’ampliació de l’institut José Vilaplana, l’inici del projecte del nou auditori municipal, la construcció d’una nova pista esportiva i la renovació urbanística de diversos carrers, tot sense apujar els impostos

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora d’Hisenda, Eva Bibián, i la regidora de Fons Europeus i Smart City, Carmen Morellà, ha presentat el nou pressupost municipal que es portarà a debat en el ple ordinari del proper dijous 21 de desembre. Es tracta d’uns comptes que ascendeixen als 41,7 milions d’euros, que s’han elaborat gràcies a la feina realitzada per part dels tècnics municipals i les aportacions del Partit de Vinaròs Independent.

Alsina ha destacat que es tracta d’un pressupost real, que s’ajusta a les necessitats de la ciutadania, sense apujar els impostos. Segons detallava una de les inversions més importants serà en matèria educativa, amb 6,3 milions d’euros per executar les obres d’ampliació de l’institut José Vilaplana. L’alcalde ha indicat que “l’actual Generalitat Valenciana mantindrà el Pla Edificant acordat durant la passada legislatura, amb una primera inversió que ens permetrà iniciar la primera fase de les obres de reformar el centre educatiu”. També en matèria educativa destaca una partida de 220.000€ per a iniciar el projecte per a construir un nou Col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat, amb la finalitat de garantir unes millors instal·lacions per als alumnes.

Pel que fa a la cultura, Alsina assenyalava que per al 2024 s’iniciarà el camí per a poder construir un nou auditori municipal amb una inversió de 300.000€ per a licitar el projecte executiu.

Per la seua banda, la regidora Bibián ha explicat que el nou pressupost també inclou importants millores urbanístiques. La primera d’elles s’executarà a través del Pla de Sostenibilitat Turística amb una inversió de 2 milions d’euros per a fer la renovació dels carrers de Sant Pascual i del Remei. La segona es realitzarà amb la subvenció dels Fons Europeus Next Generation, emmarcats dintre de Pla de modernització i competitivitat, amb gairebé 1 milió d’euros per a renovar els carrers del Varador i Ramón Llull. Per últim, també en matèria urbanística es farà la reforma integral de l’avinguda de la Llibertat, amb més d’1 milió d’euros, aconseguits també a través dels Fons Europeus.

Bibián comentava que també es farà una important aposta per l’esport amb la construcció d’una nova pista multiesportiva coberta a la Ciutat Esportiva, amb la finalitat de descongestionar el poliesportiu municipal.

La regidora Morellà ha detallat que “els pressupostos s’han elaborat amb la col·laboració del Partit de Vinaròs Independent amb diverses reunions i esborranys fins arribar a la versió definitiva que és la que es presentarà dijous en ple ordinari”. Segons afegia “tot i les negociacions lamentem la falta d’acord amb el PVI, que finalment ha decidit presentar una moció de censura conjuntament amb el Partit Popular i VOX”.

Impostos congelats

Bibán insistia en què es tracta d’un pressupost real i factible de més de 41 milions d’euros que s’ha confeccionat sense apujar els impostos. En aquest sentit, indicava que es mantindran totes les mesures fiscals aprovades durant el 2021 a través del Pla €CO, amb la reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com l’exempció de pagament de la taxa per expedició de la llicència. També es manté l’eliminació del 100% de la taxa de llicència d’activitat econòmica i la bonificació de la taxa de les escombraries un 50%.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar