L’Ajuntament de Vinaròs inicia proves pilot per convertir les restes de poda en adob

L’objectiu és aprofitar el residu orgànic com a compostatge per a les zones enjardinades de la localitat

L’Ajuntament de Vinaròs a través de l’empresa Cítrics Roquetes, adjudicatària del contracte de manteniment de les zones enjardinades del municipi, ha posat en marxa una prova pilot per aprofitar les restes de poda com a material per a fer compostatge. Els primers assajos els ha realitzat amb les restes de les oliveres de les avingudes del Papa Joan XXIII i Barcelona, així també com del carrer de la Muralla amb una màquina biotrituradora, que ha permés triturar la poda en el mateix moment que es realitzava.

El cap del servei de l’empresa Cítrics Roquetes, Francisco Gómez, ha destacat que “aquesta prova permet reduir el consum de combustible i ser més eficients, donat que la trituració es fa in situ i per tant es disminueix en un 75% el transport de les restes al punt de gestió del residu, sense incrementar els recursos de personal”.

Les restes vegetals triturades s’aprofitaran per a convertir-les en compostatge que s’utilitzarà en les zones enjardinades del municipi per a nodrir-les amb matèria orgànica, al mateix temps que es redueix el residu generat al municipi.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha agraït la implicació de l’empresa en aquests projectes que milloren la gestió dels residus generats al municipi, que a més ajuden a protegir el medi ambient.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar