L’Ajuntament de Vinaròs i Diputació intensifiquen els tractaments contra els mosquits

Les dues institucions coordinen les fumigacions amb motiu de l’arribada de les altes temperatures

L’Ajuntament, a través de l’empresa concessionària del control de plagues, ha intensificat en els darrers dies els tractaments contra els mosquits per evitar una proliferació descontrolada. Cal assenyalar que aquestes feines es coordinen amb les fumigacions que també realitza Diputació de Castelló.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha detallat que “amb l’arribada de la primavera s’intensifica la proliferació de mosquits, a causa de les temperatures més altes”.

D’altra banda, Molinero ha recordat que per part de l’Ajuntament s’apliquen els tractaments al nucli urbà, en concret als embornals i zones humides, mentre que la Diputació actua a l’entorn natural amb canons nebulitzadors que permeten arribar a grans àrees. En aquest sentit, indicava que en tots dos casos s’aplica un producte larvicida específicament per als mosquits per evitar el seu desenvolupament. 

Col·laboració ciutadana

El regidor recordava que és molt important comptar amb la col·laboració de la ciutadania per garantir que els tractaments siguen més efectius. Segons comentava cal realitzar el manteniment correcte de les basses i piscines, a més de canviar de forma regular l’aigua dels animals, així com dels testos i de qualsevol altre recipient a l’exterior per evitar que els mosquits puguen pondre els ous.

Molinero insistia en què és fonamental la col·laboració de la ciutadania per controlar la proliferació dels mosquits en les zones privades on no pot accedir l’Ajuntament. 

Així mateix, afegia que s’han repartit tríptics als col·legis de la localitat amb consells per a la prevenció, amb l’objectiu de promoure accions preventives entre les famílies.En el següent enllaç es faciliten recomanacions per a mantenir a ratlla la proliferació de l’insecte:

https://mediambient.vinaros.es/ca/contenido/campanya-prevencio-mosquits

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar