L’Ajuntament de Vinaròs destinarà els romanents de tresoreria a inversions financerament sostenibles

Sobretot es realitzarà a la millora de les infraestructures i permetrà posar en marxa el Pla Reactiva Vinaròs, així com el Pla €CO

La regidora d’Hisenda, Maria Cano, i el regidor d’Urbanisme, José Chaler, han fet una roda de premsa per detallar a la ciutadania com es destinaran els 2.391.104€ de romanents de tresoreria aconseguits del pressupost de l’any passat. Sobretot destaca la partida de 600.000€ del Pla Reactiva Vinaròs per atorgar ajudes directes al comerç local, que en les propers setmanes convocarà l’Ajuntament.

La regidora Cano ha assenyalat que també hi haurà una important partida de 440.000€ que permetrà la posada en marxa de les rebaixes fiscals recollides en el Pla €CO. Segons recordava aquestes són la reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com l’exempció de pagament de la taxa per expedició de la llicència i la bonificació de l’impost de la llicència d’activitat.

Cano comentava que “amb la partida dels 440.000€ es podrà fer front als diners que l’Ajuntament deixarà de rebre amb les rebaixes fiscals i garantir l’equilibri pressupostari, tal com estableix la normativa”.

Per la seua banda, el regidor Chaler detallava les inversions que es faran al municipi amb els romanents de tresoreria. Segons indicava que “es tracta d’actuacions coordinades amb la Regidoria d’Obres i Serveis per tal millorar les infraestructures”. Aquestes inversions són les següents:

  • 100.000€ per ampliar la partida destinada a la creació d’estudis i projectes de millora per al municipi.
  • 100.000€ per a l’adequació dels pluvials de l’avinguda de Barcelona
  • 100.000€ al manteniment i millora dels camins rurals
  • 35.000€ per executar la Fase II d’adequació del polígon de Planes Altes
  • 230.000€ per a la urbanització del carrer de les Camaraes amb la construcció de voreres per als vianants
  • 50.000€ prova pilot per a la instal·lació de fanals solars al carrer de la Donzella de la Costa Nord
 • 12.000€ per a la millora de l’equip de so del Poliesportiu Municipal

Per acabar, la regidora Cano ha explicat que després de totes aquestes inversions encara quedarà una partida de 750.000€ que es destinarà a l’amortització del deute i també com a fons per a imprevistos. 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Comunicado del PSPV-PSOE Castellón

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico, Ernest Blanch, en su nombre y en el de la ejecutiva provincial,