L’Ajuntament de Vinaròs demana civisme a l’hora de llençar les escombraries

Sobretot es demana dipositar les deixalles dintre dels contenidors per evitar molèsties, així com telefonar al servei de recollida gratuïta per als grans voluminosos

L’Ajuntament de Vinaròs fa una crida al civisme de la ciutadania davant de l’augment del llançament de deixalles de forma irresponsable. En les últimes setmanes s’ha registrat un increment de residus que s’aboquen de forma irresponsable fora dels contenidors, amb les conseqüents molèsties que això suposa per a la ciutadania, a més de la mala imatge que genera a la localitat.

D’altra banda, també s’ha incrementat el llançament irresponsable de les restes de poda, dipositant el residu fora dels dies establerts, a més de fer un ús incorrecte d’aquests punts de recollida per part d’alguns veïns que llencen brossa domèstica, mobles o fins i tot runa d’obra.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha explicat que “l’empresa concessionària ha decidit doblar els esforços per a recollir les deixalles, a més de treballar conjuntament amb l’Ajuntament i Policia Local per intentar enxampar als infractors”. En aquest sentit, Morellà comentava que els agents realitzen patrulles amb vehicles camuflats en diferents zones de la localitat per intentar detectar possibles abocaments il·legals i sancionar als responsables.

Morellà insistia que cal la col·laboració dels veïns i visitants, i llençar les deixalles de forma responsable, per no generar molèsties a la resta de la ciutadania.

Recollida d’escombraries

Servei de recollida de poda: només està permès deixar restes de poda els dissabtes i diumenges, per a particulars. Recordem que les empreses de jardineria han de gestionar els seus propis residus.

Servei de recollida de voluminosos: han de telefonar al 900 878 865, per concertar cita i lloc de retirada. Les recollides es realitzen dilluns, dijous i dissabte

Servei de cartó comercial: destinat a negocis amb gran quantitat de residus de cartó. Per donar-se d’alta s’han de dirigir a la OIAC, i una vegada l’empresa concessionària té la sol·licitud, deixar els embalatges plegats front al seu negoci, els dimarts i/o dijous.

Brossa domèstica: la recollida dels contenidors grisos es realitza diàriament. El ciutadà ha de deixar la bossa de brossa domèstica en l’horari de 21h fins les 23h. Amb aquesta mesura s’evita el mal olor i la presència d’insectes.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar