L’Ajuntament de Vinaròs avalua els danys ocasionats per les intenses precipitacions de dimecres

Les zones més afectades han sigut els barrancs de la Barbiguera i Triador amb la baixada de grans quantitats d’aigua que van obligar als serveis d’emergència a tallar la circulació

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat de l’equip de govern, ha rebut a la directora territorial de la Presidència de la Generalitat a Castelló, Eva Redondo, i al president de la Diputació, José Martí, per veure els danys ocasionats per les intenses precipitacions de dimecres. La pluja sobretot va afectar a les zones rurals del municipi i a la Costa Nord, especialment als barrancs de la Barbiguera i Triador, on es va produir importants riuades.

L’alcalde Alsina ha agraït la bona disposició tant de la directora Redondo com del president Martí, que ha assegurat que oferiran la màxima col·laboració possible a l’Ajuntament per assumir els costos de tots els danys produïts. En aquest sentit, Alsina comentava que “els tècnics municipals han realitzat una primera avaluació dels danys ocasionats per les precipitacions, un informe que avui mateix hem traslladat a la Generalitat, amb la finalitat d’aconseguir ajudes per fer front a les despeses dels danys ”.

D’altra banda, Alsina aprofitava la seua intervenció per agrair la feina realitzada per part de la Policia Local, Brigada Municipal, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil que durant la jornada de dimecres van realitzar un gran esforç per a garantir la seguretat de les persones. Segons afegia afortunadament no s’han hagut de lamentar danys personals.

La directora Redondo ha explicat que “des de la Generalitat Valenciana se sol·licitarà al Govern Central la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil perquè les ajudes puguen arribar el més prompte possible”. Redondo ha visitat les zones més afectades per les riuades i insistia que des de la Generalitat s’oferirà la màxima col·laboració possible a l’Ajuntament.

Per la seua banda, el president Martí ha assenyalat que “és important la col·laboració de les diferents administracions per tal d’oferir una resposta ràpida davant de les emergències, tal com es va demostrar dimecres a Vinaròs i anteriorment a Benicàssim”. Segons detallava des de la Diputació de seguida es va posar a disposició de l’Ajuntament la maquinària del Consorci Provincial de Bombers per a la neteja de totes les restes arrossegades per l’aigua, per tal de restablir la normalitat es més prompte possible.

Per acabar, Alsina insistia en els seus agraïments als serveis d’emergència per la gran tasca realitzada durant les precipitacions, així com la responsabilitat de la ciutadania.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar