La residència de Vinaròs encara la recta final de les obres

 

L’empresa Gimecons preveu finalitzar les feines de construcció aquest mes de març amb l’objectiu d’oferir el servei a l’abril, després de passar les corresponents avaluacions per part dels tècnics de la Generalitat

L’alcalde Guillem Alsina, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, José Chaler i la regidora de Política Social, Berta Domènech, ha visitat avui les obres de construcció de la residència de la Tercera Edat. Recordem que la gestora del Centre de Dia, L’Onada, va adjudicar el projecte al desembre del 2019 a la constructora Gimecons, que des de llavors ha treballat de forma intensa per finalitzar el projecte el més prompte possible. 

Les obres suposaran crear dues plantes amb 5.400 metres quadrats, amb capacitat per a 145 places, de les quals 85 seran públiques, distribuïdes entre 54 habitacions dobles i 37 simples. D’altra banda, també tindrà zones compartides, dos terrasses, gimnàs i molts més serveis per tal de garantir una estada de qualitat als usuaris. L’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, ha destacat que tot i les dificultats generades per les paralitzacions obligatòries per la Covid-19 s’han complert tots els terminis previstos. Segons afegia s’ha apostat per un projecte diàfan i obert, amb predomini de llum natural per oferir una estada els més agradable possible.

L’alcalde Alsina s’ha mostrat satisfet per el gran avanç que s’ha fet de les obres en els últims mesos i ha afegit que “la residència no només serà un important avenç en la qualitat assistencial al municipi, sinó que també es beneficiarà tota la comarca amb les 145 places que hi haurà, 85 públiques”. En aquest sentit, assenyalava que Vinaròs donarà un pas endavant en l’atenció sociosanitària amb l’Hospital Comarcal, la nova residència i el futur centre de salut.

Per la seua banda, la directora de L’Onada, Cinta Pascual, ha destacat que “el nostre objectiu és obrir les portes al mes d’abril, però és una decisió que depén de les administracions, perquè un cop finalitzades les obres es traslladaran els tècnics fins a la residència per tal de comprovar que es compleixen tots els requisits pertinents i llavors ja es podran obrir les instal·lacions”. D’altra banda, Pascual ha assenyalat que el nou espai assistencial suposarà crear prop de 75 de llocs de treball, fet que també serà un important benefici a la comarca des del punt de vista de l’ocupació.

Alsina finalitzava la visita recordant que “la residència ha sigut possible gràcies a la feina conjunta de les diferents administracions i governs municipals, que des de l’inici del projecte han donat continuïtat perquè aquest nou espai assistencial puga ser una realitat a Vinaròs”.

 

 

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar