La Policia Local de Vinaròs adquireix un nou dron per a realitzar tasques vigilància i prevenció

El nou aparell s’ha finançat amb els fons europeus de l’EDUSI i s’ha incorporat a la Unitat de Drons RPA del cos de seguretat

La Regidoria de Governació ha incorporat a la Unitat de Drons de la Policia Local un nou aparell per a realitzar tasques de prevenció i vigilància. La nova adquisició compta amb una autonomia de 41 minuts, està equipat amb una càmera d’alta definició i tèrmica, a més de poder operar fins i tot amb pluja. Cal destacar que la compra del dron s’ha finançat amb els Fons Regionals Europeus de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI.

Des de la Policia Local assenyalen que des de la posada en funcionament de la Unitat de Drons s’han realitzat multitud d’operacions per a la millora del servei a la ciutadania, amb tasques com cerca de persones desaparegudes, localització i control de focus d’incendis, avaluació de l’impacte de desastres naturals o control d’infraccions urbanístiques, entre altres. Així mateix, destaquen que gràcies al dron sobretot s’han pogut detectar robatoris al camp i fer control de fluxos de persones en actes multitudinaris, com ara el Carnaval, amb la finalitat de millorar la seguretat.
Pel que fa al nou dron, permetrà als agents continuar amb aquestes tasques de control i prevenció amb vigilància nocturna, gràcies a la càmera tèrmica, transmissió de les operacions en temps real, control de la seguretat viària, supervisió dels abocadors i localització de possibles abocaments il·legals, així com prevenció i actuació davant d’incidents de matèries perilloses, entre altres tasques.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “Vinaròs va ser al 2019 un dels primers municipis de la província en introduir un dron a la Policia Local, una eina que pretén ser una important ajuda per als agents i una millora del servei per a la ciutadania”. Segons afegia l’adquisició del nou aparell permetrà als agents continuar amb les tasques de prevenció i vigilància d’una forma més eficient.
Per acabar, Alsina indicava que la Unitat de Drons també s’utilitza per a realitzar fotografies i vídeos de l’evolució de la costa després dels temporals o per ajudar a investigar els accidents de trànsit i fins i tot desaparicions. En definitiva, “una eina més que es posa a disposició de tots els departaments de l’Ajuntament per millorar els serveis municipals a la ciutadania”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar