La Policia Local de Vinaròs aconsegueix estabilitzar a un home després de realitzar-li la RCP i utilitzar desfibril·lador

La Policia Local de Vinaròs aconsegueix estabilitzar a un home després de realitzar-li la RCP i utilitzar desfibril·lador

Els agents de la Policia Local van acudir al domicili de l’afectat en rebre una avís del 112

La Policia Local de Vinaròs va actuar d’urgència, el passat dilluns 15 de febrer, després de rebre avís del 112 a les 10:15 hores, de l’existència d’un home de 65 anys es trobava desmaiat i inconscient, amb l’atenció d’un familiar que li estava realitzant Reanimació Cardiopulmonar (RCP). Quatre agents es van desplaçar fins al domicili del carrer de Carreró per intentar reanimar-lo.

A l’arribada dels agents van comprovar com efectivament la persona es trobava en respiració agònica i en fibril·lació ventricular. Immediatament els agents van procedir a continuar amb les maniobres de RCP iniciades per la seua dona, a més de col·locar-li un desfibril·lador (DESA), el qual durant la reanimació va realitzar fins a 6 descàrregues en l’home. Durant 10 minuts els agents van estar realitzant maniobres de reanimació fins a l’arribada dels serveis sanitaris, els quals van aconseguir finalment revertir la fibril·lació ventricular i estabilitzar les constants vitals, després de gairebé mitja hora de treballs continuats amb el malalt.

Ahir diumenge els agents que van actuar van poder constatar amb els serveis mèdics de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, que el pacient es troba estable. Segons van indicar els metges sense la ràpida i precisa actuació policial amb el pacient, aquest possiblement hagués mort o amb quedat seqüeles greus per a tota la seua vida.

Actualment l’Ajuntament de Vinaròs disposa de nou desfibril·ladors, cinc d’ells controlats directament per la Policia Local, un en les seues dependències i quatre en cadascun dels seus vehicles policials, a més dels situats en el Mercat Municipal i les tres instal·lacions esportives (Pavelló, Ciutat Esportiva i pistes d’atletisme).

El regidor de la Policia, Fernando Juan, ha volgut felicitar als agents per la seua ràpida intervenció i ha destacat que “una primera actuació és fonamental per a salvar la vida d’una persona i gràcies al bon entrenament dels agents, així també com als desfibril·ladors s’ha pogut aconseguir”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la