La Diputació dona per finalitzat el projecte d’excavació al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia de Vinaròs

En els últims 11 anys el Servei Provincial d’Arqueologia ha executat tasques de consolidació de les restes, a més de diferents excavacions que han permés realitzar nous descobriments

Aquesta setmana l’alcaldessa, Maria Dolores Miralles, acompanyada pel diputat provincial d’Arqueologia, Alejandro Clausell i el cap del Servei d’Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, ha visitat el jaciment iber del Puig de la Misericòrdia. La visita va servir per veure de primera mà les feines executades per part del Govern Provincial per a la consolidació de les restes iberes, així com els diversos descobriments que s’han realitzat a través de les excavacions que s’han fet.

Cal destacar que per part de la Diputació s’han donat per finalitzades aquestes feines que es van iniciar per primera vegada al 2013 amb la finalitat de conservar i posar en valor el jaciment iber, datat del segle VII aC. Anteriorment la Diputació va posar en marxa una primera campanya entre el 1985 i 1991, que va permetre realitzar importants descobertes i sobretot tasques de preservació.

Durant tots aquests anys de treball ha sortit a la llum una residència aristocràtica fortificada amb diverses fases de reformes i ocupació amb una cronologia datada entre segle VII i l’inici del V aC. També s’ha excavat una construcció de caràcter rural amb una cronologia de l’últim quart del segle II aC., que s’havia edificat sobre les ruïnes de l’anterior edifici.

L’alcaldessa Miralles ha indicat que “gràcies a aquestes excavacions fetes per part del Govern Provincial s’han pogut realitzar importants descobertes que han aportat dades interessants sobre la forma de vida i cultura dels ibers”. Així mateix, assenyalava que les feines també han suposat consolidar el jaciment i posar-lo en valor com un atractiu més de cara al turisme cultural.

Per últim, Miralles comentava que l’objectiu per als propers anys serà treballar per a posar en valor les restes arqueològiques i recuperar el jaciment perquè es convertisca en un recurs turístic de primer ordre, al mateix temps de ser pedagògic.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar