La consellera Mollà visita l’empresa Varadero Vinaròs SLU

Es tracta de l’única empresa privada de la Comunitat Valenciana amb autorització per al desballestament dels vaixells retirats

El port de Vinaròs és l’únic de tota la Comunitat Valenciana amb una empresa privada amb autorització per al desballestament de vaixells retirats. Es tracta de Varadero Vinaròs SLU, que aquesta setmana va rebre la visita de la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, que volia veure de primera mà les instal·lacions úniques.

Cal destacar que l’empresa també realitza la construcció, reparació i manteniment general de vaixells de fins a 120 metres d’eslora, que es poden pujar fins al moll gràcies a una grua especial de 16 tones i un Travel Lift de 250 tones. Així mateix, també destaca pels més de 6.000 quadrats de superfície per a treballar i un estricte compliment de totes les normatives per a garantir el desballestament d’embarcacions i gestió dels residus amb totes les garanties ambientals.

Mollà va assenyalar la important feina que realitza l’empresa per a desmuntar els vaixells ja retirats per a tractar de forma correcta tot el material que s’extreu. En aquest sentit, assenyalava que la firma Varadero Vinaròs va participar en el desballestament i reciclatge del ferri, propietat de Balearia, que va encallar en el port de Dènia fa prop de dos anys.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Marc Albella, destacava que “és important disposar d’empreses com Varadero a Vinaròs perquè ajuden a millorar l’ocupabilitat del municipi i contribueixen a protegir el medi ambient gràcies al desballestament dels vaixells amb totes les garanties ambientals establertes per la Generalitat Valenciana”. Així mateix, comentava que també realitzen l’enfonsament controlat d’embarcacions per convertir-les en esculls per a la flora i fauna marina.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar