Els partits de l’oposició Compromís i PSPV-PSOE valoren el cartipàs presentat del nou govern municipal

Els portaveus dels grups municipals que des d’ara configuren l’oposició a Vinaròs, Compromís i PSPV PSOE, han realitzat aquest matí una roda de premsa amb la qual exposar i valorar el cartipàs presentat pel nou govern municipal el passat dijous.

Marc Albella, com a portaveu del PSPV PSOE, l’ha titllat d’improvisat com a conseqüència dels dubtes, incoherències, falta de decisions a prendre i interrupcions visibles al llarg de les intervencions tant de la Sra. Miralles com del Sr. Amat. Al mateix temps, assenyala incongruències diverses respecte les declaracions efectuades el passat mes de juny per part de l’assemblea del PVI en veu de la Sra. Miralles, on exposava el rebuig a pactar amb Vox i que, amb l’accés d’aquest al govern municipal, ara se’ls ha donat la 3ª tenencia d’alcaldia junt amb regidories. Una altra contradicció visible entre el nou equip de govern és la designació de la dedicació, la qual no va quedar clara si seria exclusiva o parcial, quin import seria i si aquesta, assignada al Sr. Amat, serà compatible o no amb la seua feina.

En relació al paper del Sr. Amat en aquest nou govern, altre aspecte que Albella destaca és l’aparició del càrrec de vicealcalde que té, el qual no està recollit en el Reglament Orgànic Municipal i que el secretari de l’ajuntament així assegura. Per tant, els partits de l’oposició estaran a l’espera de conèixer si van a fer alguna modificació del ROM per afegir-la, seguint l’argument aportat pel tripartit. En canvi, el que queda palès és el fet que amb aquest nou càrrec i les funcions que se li atribueixen, serà qui controlarà el govern des de l’ombra i que l’alcaldessa no serà la màxima figura de govern, ja que tindrà unes funcions merament representatives pel seu càrrec en inauguracions, presentacions, etc.

Pel que fa a la configuració del cartipàs municipal, Paula Cerdà com a portaveu de Compromís, ha exposat que el repartiment de regidories s’ha efectuat fent desaparèixer regidories ja existents com la de patrimoni, sanitat, benestar animal, fons europeus, igualtat… Entre els errors d’aquest cartipàs destaca la supressió de Medi ambient, pesca i agricultura, les quals no van ser nombrades en roda de premsa ni en la nota de premsa de l’Ajuntament, i que van afegir-se com a correcció posterior arran de comentaris de membres del Consell Local Agrari i de les xarxes socials per part de la ciutadania. Quatre van ser les modificacions del cartipàs municipal al llarg del dia.

A més a més, Cerdà destaca altres canvis han estat la creació de la regidoria de famílies, la qual es desconeix a quina tipologia de famílies va a fer referència i la conseqüent eliminació d’igualtat i LGTBIQ+ que s’incloien en el govern anterior. Pel que fa a l’altra nova regidoria, la de costa nord, sud i ermita, Cerdà puntualitza quins tècnics tindrà el Sr. Molinero per tal d’anar treballant des d’aquesta regidoria de nova creació i amb quines partides pressupostàries comptarà.

Són moltes les incògnites a resoldre respecte aquest nou govern municipal donat l’ocultisme existent del pacte de govern o del full de ruta que seguiran PP, PVI i Vox alhora a Vinaròs. També el desconeixement de la proposta de pressupost que van a fer per a aquest any i quan es presentarà, ja que la Sra. Miralles, tal i com puntualitza Cerdà, fa menció a presentar-se o a finals de gener o a principis de febrer, fet que demostra la pressa que tenia el tripartit en aprovar la moció de censura i la falta de treball previ un cop han accedit al govern local.

El que ha quedat clar amb aquesta roda de premsa és que, a banda del nivell d’improvisació efectuat per PP, PVI i Vox per “mostrar” alguna senyal de treball un cop passades les vacances de Nadal, és que han repartit les regidories sense un pla de treball previ. I és més visible quan, a dia d’avui, falta publicar-se la delegació de competències de tots els regidors. És a dir, que tenen nomenats els càrrecs però encara no s’ha signat el decret d’alcaldia corresponent a l’espera de resoldre les incompatibilitats que poden haver entre regidors i regidories assignades. Per tant, ha arribat la meitat de gener i encara no s’han posat a treballar de forma oficial.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar