Els escolars de Vinaròs coneixen la planta de residus BIONORD

 

Els  alumnes de 4rt de Primària dels col·legis de Vinaròs han visitat la planta de tractament de residus de Cervera del Maestrat. Es tracta d’una iniciativa creada a través del conveni entre la Regidoria d’Obres i Serveis, Transició Ecològica i Educació, la comunitat educativa local, Bionord i el Consorci de Residus C1.

Gairebé 325 alumnes de set centres educatius públics i concertats, han vist les instal·lacions i han pogut comprovar com es fa la separació correcta de les deixalles, a més de veure la importància de saber classificar les escombraries per facilitar el seu reciclatge. Tant alumnes com professors han visitat les diferents fases de la gestió dels residus, amb la recepció, triturat, bisecat, depuradora, bassa d’aigua o nau de compostatge, entre altres fases.

Durant la visita a la planta els xiquets també han participat en diverses xerrades i tallers interactius, on ells mateixos, han pogut separar els residus segons el material de fabricació. Al acabar han rebut un joc de bosses de reciclatge i altres materials per gestionar de forma correcta els residus de casa.

La regidora d’Educació, Begoña López, ha agraït a tota la comunitat educativa la seua implicació amb la bona gestió dels residus, donat que es fomenta de manera transversal en tots els àmbits educatius.

Per la seua banda, la regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha comentat que “veure de primera  mà com es gestionen els residus, així com els perjudicis que genera per al medi ambient una mala separació en origen a les nostres cases, és fonamental per tal de millorar les taxes de reciclatge”.

Així mateix, el gerent del Consorci de Residus C1, Silvia López, han mostrat la seua satisfacció per la bona acollida de les visites a la planta de Cervera, insistint que és important fomentar el reciclatge entre els més petits per garantir la preservació del medi ambient. D’altra banda, també destacava l’esforç dels municipis que conformen el Consorci de Residus amb accions de conscienciació entre la ciutadania.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar