Els alumnes de l’Escola d’Ocupació Et Formem obtenen el primer diploma de certificació professional

L’alumnat treballador ha combinat la formació teòrica i la pràctica professional en l’especialitat de treballs auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria

Aquest matí al Centre del Coneixement del Vilanab s’ha fet entrega dels certificats professionals per als alumnes treballadors que han finalitzat el primer cicle l’Escola d’Ocupació Et Formem. L’alcalde Guillem Alsina, acompanyat per la regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha sigut l’encarregat de fer l’entrega simbòlica dels diplomes.

Recordem que l’objectiu d’aquest programa és incrementar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, amb la finalitat de facilitar la seua incorporació al treball. Cal destacar que es tracta d’un sistema que combina la formació amb l’ocupació, per mitjà de la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de servicis d’utilitat pública o interés social.

L’alcalde Alsina ha destacat que gràcies a la feina dels alumnes treballadors s’han adequat espais com els Horts Solidaris, així com millorar diferents zones enjardinades de la localitat. En aquest sentit, assenyalava que els alumnes que continuen amb el l’Escola d’Ocupació Et Formem adequaran altres espais del municipi com la decoració de la nova rotonda construïda a Dos Vilas o la millora del Pou de Magrano.

Per la seua banda, la regidora Cano ha assenyalat que amb la crisi sanitària la formació s’ha hagut d’adaptar als nous requeriments, però insistia que el més important és que els alumnes han pogut finalitzar el primer cicle del curs i aconseguir els certificats professionals. Segons assenyalava “els alumnes que continuen podran aconseguir un nou certificat, mentre que els que han acabat la formació podran millorar les seues opcions d’incorporació en el mercat laboral”. 

El programa Et Formem està cofinançat per la Generalitat Valenciana i pel Fons Social Europeu, amb una subvenció de 120.103,20€. L’objectiu és incrementar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, amb la finalitat de facilitar la seua incorporació al treball.  

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar