El PSPV titlla de “retrògrades i medievalistes” les paraules de la número dos de l’alcaldessa de Vinaròs en les quals denigra l’orgull LGTBI i sugereix “una versió hetero”

Arantxa Aragonés denuncia que el nou govern tripartit ha convertit l’ajuntament en un altaveu de missatges homòfobs

El PSPV de Castelló, a través de la seua secretaria d’LGTBI, qualifica de “retrògrades i medievals” les declaracions de Marcela Barbé, número dos de l’alcaldessa de Vinaròs i regidora del PVI, en les quals injuria la commemoració de l’orgull LGTBI i sugereix que se celebre “una versió hetero”. La responsable de polítiques LGTBI de l’Executiva Provincial, Arantxa Aragonés, lamenta que l’Ajuntament de Vinaròs s’haja convertit amb el nou tripartit de PP, PVI i Vox “en un altaveu de missatges homòfobs” i afegeix que “l’ombra del retrocés en drets és cada vegada més llarga amb declaracions tan desafortunades i impertinents com aquesta”.

Aragonés subratlla que és “increïble haver de continuar explicant per què són necessàries les manifestacions del col·lectiu LGTBI” i insta directament la regidora que explique si coneix “algun cas en el qual una persona heterosexual haja sigut castigada per ser-ho, insultada o agredida”.

Per la seua part, el portaveu socialista a Vinaròs, Marc Albella, s’ha sumat a les crítiques de la direcció provincial i qüestiona que el PVI “compre el vell mantra de la dreta i el seu particular ‘orgull hetero’ per a tapar la seua LGTB-fòbia”. Albella exigeix a l’alcaldessa, María Dolores Miralles, que desaprove les declaracions de la seua companya de partit. “És una vergonya que Vinaròs estiga en mans de persones que volen esborrar a una part de la seua població, amagar-nos en els armaris”. “Deixeu d’atacar a l’Orgull, la nostra manera de normalitzar la diversitat sexual i protegir les persones del col·lectiu”, afirma el portaveu socialista.

Aragonés i Albella coincideixen que les declaracions de Barbé “no només són un atac directe cap a molts vinarossencs, sinó també la mostra de la seua total falta de comprensió i respecte cap als drets humans bàsics, el de ser lliure per a viure i estimar”.

En 2020 ja va proferir comentaris xenòfobs
L’edil socialista recorda que, ja en 2020, Marcela Barbé va ser acusada pels seus propis companys de partit per proferir comentaris xenòfobs. Textualment, les seus paraules van ser: “si fora estrangera, sí que m’haurien atés” (al centre de salut). “No podem permetre que aquests discursos d’odi guanyen terreny en la nostra societat”, conclou Albella.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar