El PSPV “posa un 0” als primers pressupostos autonòmics de PP i Vox per als Ports i el Maestrat “per l’absència d’inversions i perquè venen marcats per retallades”

 • La secretària general comarcal denuncia retallades de fins a un 90% en les partides destinades a projectes sanitaris i educatius “clau” per al futur de les comarques
  · El diputat Rafa Simó acusa a Mazón “d’enganyar la ciutadania” al no incloure cap promesa electoral en els primers comptes del bipartit de dretes
  · El diputat Ernest Blanch reivindica que enfront d’un Consell “poc inversor ens trobem amb un govern espanyol bolcat amb el nostre futur”
  El PSPV-PSOE “posa un 0” als primers pressupostos presentats pel bipartit PP i Vox per a la Generalitat Valenciana i, en particular, per a les comarques dels Ports i el Maestrat “perquè venen marcats per retallades generalitzades en totes les partides i l’absència d’inversions en obra pública nova”. Així s’ha expressat aquest dimecres la secretària general comarcal i diputada autonòmica, Ana Besalduch, qui assenyala que el cap del Consell, Carlos Mazón, ha optat per un simple “còpia i pega” dels últims comptes del president Ximo Puig i ho exemplifica que “el 99% de les inversions s’arrosseguen de l’anterior executiu”. “Encara que hi ha una dada molt important a tindre en compte, els projectes segueixen, però amb una retallada de recursos que oscil·la entre un 50 i un 90%”. Apunta que “amb aquestes ‘estocades’ es posa en perill l’execució de projectes clau per a la nostra zona”.

  Un exemple clar és el Pla ‘Edificant’, on s’han aplicat una tisorada de 123 milions d’euros que deixa en l’aire projectes educatius “llargament demandats i reivindicats” com l’IES José Vilaplana de Vinaròs o el quart col·legi de Benicarló, que hui dia, aquest últim, pateix taxes de ràtio superiors a 30 alumnes per aula. “Estan jugant amb l’educació dels nostres fills i filles”.

  Per a Besalduch, els pressupostos manquen d’ambició i no reflecteixen la singularitat de les comarques, cada vegada més envellides i afectades per la despoblació. “És inaudit que es pose en el focus els serveis socials bàsics i el benestar de les persones quan més falta fan”. Dins del llistat de víctimes dels primers pressupost de PP i Vox es troben els centres de dia d’Albocàsser, Traiguera i Alcalà de Xivert-Alcossebre, el punt d’atenció de Sant Jordi i la residència de l’Alt Maestrat.

  Retallada en sanitat
  En l’àmbit sanitari, el diputat Rafa Simó denuncia la falta de compromís del PP i l’acusa “d’enganyar la ciutadania” al no incloure cap promesa de campanya en els primers comptes del bipartit. “En el projecte de pressupostos no apareix ni una sola proposta nova ni cap partida nominativa per als Ports i el Maestrat”. Les úniques inversions amb fons per a ser executats l’any vinent són els projectes avançats pel govern del PSPV, com l’heliport de l’hospital de Vinaròs, el centre de salut de Benicarló i els consultoris de Forcall i Càlig.

  Enfront d’un Consell poc inversor, un Govern implicat
  Per la seua part, el diputat dels Ports, Ernest Blanch, reivindica que enfront d’un Consell “poc inversor i implicat amb les nostres comarques ens trobem amb un govern espanyol bolcat amb el nostre futur i progrés amb inversions històriques com l’N-232 o la renovació de l’antic traçat de l’N-340 al seu pas per Vinaròs”. En aquest sentit, Blanch reclama una major inversió i compromís per part de l’executiu de Mazón. “Els pressupostos ‘del nou PP’ són fins i tot pitjors que els del ‘vell PP’ de 2015”, denuncia, “per això esmenarem els pressupostos perquè siguen dignes per a les nostres comarques”. Critica la falta de suport a projectes clau com la connexió entre Peníscola i Benicarló.

  En la compareixença per a valorar els pressupostos ha participat també l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar