El nou equip de govern obre la porta a què es pugui construir a la zona dels Cossis

 

El pròxim 10 de febrer, caduca la suspensió d’atorgament de llicències en aquesta  zona sense que el nou equip de govern municipal haja iniciat cap gestió. 

Aquest dijous 25, el regidor socialista Juan José Borràs, ha comparegut en roda de  premsa per donar compte de l’actual situació respecte a l’àmbit d’actuació UE2  R16, que es coneix popularment com a zona dels Cossis. 

Borràs, qui també va ostentar la cartera d’urbanisme abans de la moció de  censura, ha explicat que per part del govern d’Alsina, es va demanar un informe  ja al maig del 2022 perquè es valoressin les diferents possibilitats que tenia  l’ajuntament per tal de preservar de construccions aquesta zona. Entre les 3  possibilitats que els tècnics de la casa vam plantejar, estava l’expropiació,  valorada al 2023 en 819.210 €, la permuta del sòl per un altre de propietat  municipal, o el trasllat d’edificabilitat a un altre solar, propietat ja de l’empresa  titular dels terrenys dels Cossis. Borràs, de fet, afegia que “nosaltres, ja vam iniciar  el 20 de novembre del 2023, els procediments per a la modificació puntual relativa  a aquest àmbit per tal de canviar-li l’ús a zona verda donat les poques zones  verdes al municipi així com l’interès paisatgístic i els riscos naturals i també el  mateix 20 de novembre del 2023, es va llançar la consulta pública prèvia en aquest  àmbit per a que qualsevol persona física, jurídica, organització o  associació puga fer les seues aportacions”. 

L’exregidor d’urbanisme, sobre les intencions del nou equip de govern,  manifestava que “en la comissió d’infraestructures del 16 de novembre del 2023,  respecte a aquest tema, l’actual alcaldessa es manifestava dient, textualment que  ella és partidària de què s’edifique en els Cossis, que al Triador s’ha fet, banda i  banda, i que no contribuirà a que l’ajuntament s’involucre en cap pleit. Paraules  que han quedat recollides en l’acta de la dita comissió”. 

D’acord amb aquestes manifestacions, Borràs finalitzava la compareixença  afirmant que, “a dia d’avui, tot i que per part del nostre equip de govern es van  iniciar en temps i forma totes les actuacions encaminades a preservar l’àmbit dels  Cossis com un espai natural que considerem junts als pinars de Fora del Forat i el  nou que s’està desenvolupant a la desembocadura del Cervol, cal preservar,  desconeixem quines actuacions s’han portat a terme per part del nou equip de  govern i esperem que no hàgim de lamentar que la seua inacció porti com a  conseqüència l’edificació en 3 altures en aquesta zona.”

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar