El Mercat Municipal acull l’exposició “Com mengem”

La mostra vol fomentar una alimentació saludable i sostenible que es podrà visitar fins al proper 10 d’octubre

L’Ajuntament de Vinaròs amb la col·laboració del Mercat Municipal ha organitzat una exposició cedida pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’informar i conscienciar respecte a una alimentació sostenible.

El consum d’aliments provoca un fort impacte ambiental sobre la salut del nostre planeta. Aquesta mostra, realitzada des de la perspectiva de l’educació ambiental, aborda el tema de l’alimentació i el seu impacte sobre el medi ambient, amb la intenció de fer possible una alimentació suficient, saludable i sostenible.

Els objectius de l’exposició són diversos:

Promoure el consum responsable (aliments de temporada, botigues de barri, reducció d’aliments processats)
Evitar el malbaratament alimentari
Prevenir la generació de residus
Afavorir l’agricultura familiar a petita escala
Recuperar i potenciar l’ús de varietats vegetals locals, millor adaptades al seu entorn

La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha indicat que “aquest tipus de campanyes informatives són un punt per a la reflexió. Hem de ser conscients de l’impacte que provoca el nostre model de consum i com una alimentació respectuosa i de proximitat, millora en molts aspectes la nostra petjada de carboni”.

També ha incidit amb la necessitat de consumir productes locals, de no malbaratar menjar, i conéixer la nostra agricultura per donar-li la importància que realment té.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar