Comunicat del PSPV-PSOE i Compromís en el Dia de l’Orgull LGTBIQ+

Des de les dos formacions polítiques posem l’accent en la desaparició d’aquest acte del llibret de festes respecte a l’any passat, la negativa del govern de posar la bandera LGTBIQ+ al balcó de l’ajuntament, la doble moral amb la retirada dels banquets arcoiris de la ciutat, l’eliminació dels punts Violeta i arcoiris a Carnaval i festes o l’intent de retirada d’un llibre amb aquesta temàtica de les aules de secundària entre d’altres.

Avui, 28 de juny, dia internacional de l’orgull LGTBIQ+, lamentem profundament l’actitud del govern municipal de Vinaròs conformat per PP, PVI i VOX respecte a aquesta data commemorativa que es va celebrant ininterrompudament des de l’any 2015 a la nostra ciutat auspiciada en aquell moment, pels governs de progrés.

Per part de l’equip de govern es pretén llegir un manifest que no és més que un intent de tapar les seues vergonyes respecte a les polítiques de defensa dels drets socials, una apropiació d’una festivitat de tothom i un clar exemple de “pinkwashing” de manual.

Mentre veiem com PP i VOX, al territori valencià i arreu d’Espanya retallen drets del col·lectiu o es desmarquen de la defensa i lluita d’aquests, a Vinaròs el govern municipal intenta aparentar una falsa imatge de suport institucional que no és més que un intent per blanquejar la seua verdadera ideologia i polítiques cap a aquest col·lectiu.

Aquest any a Vinaròs, l’acte no només ha desaparegut del llibret de festes, sinó que per part del govern municipal tampoc es penjarà la bandera LGTBIQ+ al balcó de la casa consistorial. Uns fets que es sumen també a l’intent de desplaçar l’acte de lectura del manifest de les portes de la casa consistorial com sempre s’ha fet i que són el punt i seguit a una política de retirada de símbols com ja van fer a principis de legislatura amb la retirada dels bancs arcoiris o amb l’intent de retirar, per part de Vox, el llibre “El triángulo rosa” de les aules de secundària de Vinaròs.

Des dels Socialistes de Vinaròs i Compromís no ens sumarem a un paripé institucional que l’únic que pretén és blanquejar al govern municipal. Així mateix, reclamem una coordinació activa amb les entitats LGTBIQ+ de la comarca per coordinar iniciatives i activitats que compten amb el suport associatiu del col·lectiu, com les jornades que des de l’ajuntament hem organitzat en passades edicions com per exemple, l’any 2021 amb les que es van organitzar directament de manera municipal o en coordinació amb la Generalitat Valenciana amb iniciatives com “Converses amb orgull” realitzada l’any 2022.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar