Compromís per Vinaròs entra dins l’equip de Govern de l’ajuntament de Vinaròs

La firma del nou acord de govern s’ha fet aquest matí, repetint-se el  tripartit que va governar Vinaròs durant la legislatura anterior.  

Aquest matí davant les portes de l’ajuntament s’ha realitzat la firma del nou acord de  govern entre els partits que governen Vinaròs en minoria (PSPV-PSOE i Tots som  Vinaròs) juntament amb la regidora de Compromís per Vinaròs. Amb aquest document  s’ha fet oficial la incorporació de Paula Cerdà i Compromís dins l’equip de govern, fet  que ha produït que haja més dones regidores que homes al nou equip de govern.  

Cerdà ha explicat que la seua incorporació suposa dotar de “suport, estabilitat i  fortalesa” l’equip de govern, exposant la llarga trajectòria per a consensuar el seu  accés durant mesos de treball de les executives amb l’objectiu de “fer front a aquesta  crisi sanitària i econòmica que estem vivint. Volem ajudar als vinarossencs, escoltar-los i fer-nos càrrec de les seues necessitats”.  

L’entrada de Compromís ha estat una qüestió reiterant des que va produir-se la nova  legislatura perquè trencava amb la tendència de governar com apareix a l’acord del  Botànic 2 entre PSPV-PSOE, Podem i Compromís. Però, després dels incidents  viscuts per la coalició vinarossenca als comicis de 2019 i el fracàs de les negociacions  posteriors, s’ha aconseguit finalment un nou acord. Així ho ha explicat Jordi Navarrete,  portaveu local de Compromís per Vinaròs a la roda de premsa posterior on ha realitzat  una cronologia dels diferents successos viscuts, com rebre l’oferta d’una regidoria  sense contingut en un aquell moment: “ens oferien festes però sense les festes de  Sant Joan i Sant Pere i Carnaval o comerç sense la gestió del Mercat”.  

Entre les mesures que s’incorporen en el nou acord de govern, Navarrete destaca que  el pacte serà públic per a la ciutadania o la creació d’una comissió de control del pacte del tripartit amb l’objectiu de fer un seguiment del pacte per tal de treballar el tripartit de forma cooperativa i coordinada.  

La inclusió de Paula Cerdà a l’equip de govern ofereix la possibilitat que Vinaròs tinga  un govern en majoria després d’aquests dos mesos on Compromís ha estat treballant  per la ciutadania des de l’oposició. Cerdà durant aquest temps ha presentat diverses  mocions com l’execució del projecte CES (captura, esterilització i solta) a les  poblacions de gats gestionades per protectores locals, la incorporació de Vinaròs a la  “Xarxa de platges sense fum” de la Comunitat Valenciana o la creació d’un espai  museístic permanent a la Capella Santa Victòria, entre altres.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Comunicado del PSPV-PSOE Castellón

El secretario general del PSPV-PSOE de la provincia de Castelló y diputado autonómico, Ernest Blanch, en su nombre y en el de la ejecutiva provincial,