Compromís per Vinarós denuncia l’eliminació de 4 aules en dos centres educatius del municipi

· Cerdà lamenta que “siguem el municipi més afectat de la retallada educativa más important que s’haja vist”

· Guardiola titlla “d’alarmant” les xifres de retalls a les comarques de Castelló amb l’eliminació de fins a 43 aules educatives

Vinarós és el municipi més afectat dels 31 de les comarques de Castelló que van a sofrir les retallades educatives ordenades per la Conselleria d’Educació en el seu arranjament escolar per al proper curs acadèmic 2024-2025. La portaveu de Compromís per Vinarós, Paula Cerdà, ha denunciat que “som la població amb més retalls, ja que fins a 4 aules de Primària desapareixeran de la oferta educativa de dos centres al municipi”.

En concret, es tracta de dos aules de Primària al CEIP Jaume I, i altres dos aules al CEIP Nuestra Señora de la Asunción. “Es tracta de quatre unitats educatives que ja no tornaran al municipi, i que són la retallada més important que s’ha sofert a les comarques de Castelló i a Vinarós”.

En total, són 31 els municipis afectats per la retallada de 43 aules d’Educació Infantil, Primària i UECO en totes les comarques castellonenques, i que “afectaran al futur immediat de l’educació pública al nostre territori”, ha lamentat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

“A les nostres comarques, les xifres de retalls són alarmants, ja que a més afecten a poblacions de l’interior o deslocalitzades, en les que comptar amb aules d’Infantil o Primària es fonamental per continuar la vida dels veïns i veïnes que viuen en estos municipis”, ha denunciat Guardiola.

Per la seua part, Cerdà ha remarcat que “pareix que si no estem prop de València, no contem, i aquesta és la prova dels retalls de municipis com el de Vinarós que veurem com fins a quatre aules desapareixeran el proper curs”, i això vol dir que “aquest alumnat ja no tornarà a estar present”.

El retalls afecten a una aula UECO, 20 aules d’Educació Infantil i 22 aules d’Educació Primària, amb municipis de l’interior com Bejís, Catí, Cinctorres, Cortes de Arenoso, Eslida, Forcall, Geldo, Jérica, La Jana, Morella, Rosell, La Salzadella, Serra d’Engarceran, Sot de Ferrer, Traiguera, que “es poden veure molt greument afectades pel problema del despoblament”, ha lamentat el portaveu valencianista.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar