Blanch destaca en Vinaròs la importància de les ciutats grans per a la vertebració comarcal

L’actual secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i precandidat a la reelecció del càrrec es reuneix amb la militància de Ports-Maestrat per arreplegar les seues suggerències i explicar els nous reptes de futur

 

L’actual secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i precandidat a la reelecció del càrrec, Ernest Blanch, ha visitat Vinaròs on s’ha reunit amb la militància de Ports-Maestrat per arreplegar les seues suggerències i explicar els nous reptes inclosos en el projecte “Sumem més futur”. En la trobada, que ha tingut lloc a la seu del partit de la capital del Baix Maestrat, Blanch ha estat presentat pel secretari general local, Edu Barberà, i l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina —un dels principals integrants del Grup Sumem—, i ha destacat la importància de les ciutats grans i la seua articulació per a la vertebració comarcal. El també diputat autonòmic ha assenyalat que les ciutats grans “han d’articular-se com a eixos vertebradors de les mateixes comarques, com a motor poblacional i de l’economia que són”. “Municipis com Vinaròs, Benicarló, Almassora, Onda, la Vall d’Uixó, Borriana, Vila-real i Castelló concentren el 80% de la població de la província, per la qual cosa, tenen un paper fonamental per a fer d’intermediaris davant altres municipis per a desenvolupar accions de manera conjunta”.

 

En este sentit, l’anterior executiva ja va fer un esforç i va crear la secretaria de Desenvolupament Ecolocal i Municipis Grans amb la qual s’han articulat iniciatives conjuntes per coordinar accions de diferents àrees i, ara, la intenció del secretari general és dinamitzar, de manera clara, una taula o un fòrum d’eixes ciutats perquè els seus secretaris generals “puguen coordinar les polítiques d’allò que és l’estratègia electoral, política i territorial del partit, i poder afrontar els nous reptes”.

 

Les comarques com una eina eficaç

Respecte a les comarques, Blanch ha traslladat que un altre dels principals reptes de la candidatura de ‘Sumem més futur’ va a ser dinamitzar i referenciar les comarques, “que són eixe element d’unió fonamental entre província i agrupació local i que necessitem que estiguen plenament engreixades per a les eleccions. Volem convertir les comarques en una eina eficaç per a estar en contacte amb la militància, per a poder organitzar actes i accions, per portar més lluny i més dins el socialisme, i perquè siguen una eina per arribar a la gent”.

 

Blanch ha afegit que “hem de deixar que s’organitzen com correspon en atenció a la seua autonomia, i que puguen organitzar actes i accions de forma efectiva, la supervisió de les agrupacions, així com complir amb les expectatives de llistes i resultats electorals que la gent demanda”, ha dit Blanch qui ha afegit que “no poden haver comarques que en este temps que ve no es posen les piles per a apropar-se a les agrupacions”. “I hem d’ajudar a poder activar-les, i que tinguen iniciativa pròpia, fent reunions, estratègies, elaboració de llistes i marcant objectius i missatge. No poden quedar-se enrere de l’acció en este temps tan essencial”, ha afegit.

 

Cal recordar que la candidatura d’Ernest Blanch i el seu equip de ‘Sumem més futur’ va tindre lloc el passat dissabte en un acte que va posa en relleu un gran projecte col·lectiu, plural i vertebrador de tot el territori i al que van assistir militants provinents de desenes d’agrupacions i de totes les comarques: Ports-Maestrat, Alcalatén-Millars, Plana Alta, Plana Baixa i Alto Palancia. En l’acte ja va intervindre l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina. A més a més, el manifest ‘Sumem més futur’ compta amb més de 360 adhesions ( https://sumemmesfutur.wordpress.com) entre les quals destaquen el suport de més de 30 alcaldes i alcaldesses.

 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar