Article d’opinió del Partit de Vinaròs Independent:  S’han passat pel folro “L’Acord Antitrasfugisme”

 

 

 

– S’han passat pel folro “L’Acord Antitrasfugisme”

 

Des de el PVI,  lamentem no haver recoltzat  el reglament de la Taula de Benestar Animal, perquè encara que estem d’acord amb l’objecte i el seu àmbit d’actuació, que es aconseguir un major grau de protecció i benestar dels animals de companyia que viuen a Vinaròs,  no estem d’acord en la composició dels membres que formaran part d’aquesta taula.

Se’ns ha acusat per part d’alguns grups polítics, que votar “no” es votar en contra del benestar dels animals i això es mentida perquè estem a favor de promocionar l’adopció d’animals i fomentar la tinença responsable d’animal de companyia, d’establir protocols d’actuació per denunciar casos de maltractament animal, de motivar la inclusió del voluntariat, de promoure el sacrifici zero en el centre d’acollida d’animals, d’engegar actuacions en centres educatius encaminades a l’educació de l’alumnat en materia de tinença responsable de mascotes.

El PVI sempre ha recolzat i ha col.laborat  en les diferents associacions de protecció animal del municipi, perquè creïem fermament que  sense el  seu treball  desinteresat, no s’hagués avançat en matèria de protecció animal.  Som coneixedors que els socis de les diferents associacions,  només busquen un únic objectiu,  protegir-los i fomentar el bon tracte als animals què conviuen amb nosaltres.

El PVI, com he dit abans estem d’acord en tots els punts del reglament excepte en la composició de la taula perquè permet la presencia de regidors no adscrits. Per aquest motiu quan en el ple del  22 d’octubre del 2020, es va aprovar inicialment aquest reglament, presentarem al.legacions apel.lant a “L’Acord Antitrasfugisme”.

El 7 de julio de 1998, es va firmar per la major part de les formacions polítiques “L’acord sobre un codi de conducta política en relació amb el transfuguisme en les corporacions locals”. Aquest esta recollit en huit folios, amb mesures concretes que van tindre validesa a partir del juny de 1999. Una de les mesures preses, era que es comprometien a no donar cap suport a cap iniciativa que vinga dels trànsfugues i a desentivar-los mitjançant mesures disuasòries de carácter econòmic, reglamantari i protocolari.  El 21 de setembre de 2020,  a aquest acord es sumen 22 formacions, entre elles, Compromís, Ciutadans i Podem. Als efectes del present acord, s’entén per trànsfugues als representatns locals que han traït als seus companys del grupo on concorrien a les eleccions. Peró Podem va més enllà, en les seues reinvindicacions i considera als trànsfugues “persones corruptes”.

Per això demanarem deixar sense efecte aquest reglament, apel.lant al Pacte Antitrasfugisme que  van signar i refermar el passat mes de setembre tots els partits que a dia d’avui formen el nostre consitori. Però com vostés saben se’l han passat pel folro, l’infome de secretària ens diu que el Pacte Antitrasfuguisme, no  és una norma jurídica vigent , i per tant no té eficacia jurídica vinculant.

El Pacte Antitrasfuguisme, no és una llei,  per tant no és  il.legal que un regidor no adscrit forme parte de la composició de la taula, però és inmoral. Tots els partits que signaren l’acord i votaren a favor, es retraten davant la ciudadanía perquè accepten aquesta il.legalitat i a més a més la promocionen.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar